EК предлага мерки за подготовка за евентуален сценарий без споразумение за Брекзит

      Публикувано на Saturday, 12 December , 2020      1019 Прегледа     
EК предлага мерки за подготовка за евентуален сценарий без споразумение за Брекзит


Европейската комисия предложи набор от целенасочени извънредни мерки, с които се гарантира основна взаимна въздушна и пътна свързаност между ЕС и Обединеното кралство,
както и възможност за реципрочен достъп до риболов на корабите на ЕС и Обединеното кралство във водите на другата страна.

Преговорите с Великобритания продължават, но все още не е ясно дали на 1 ануари 2021 година Лондон ще се раздели с Брюксел с ясно разписани условия.

„Преговорите все още продължават. Като се има предвид обаче, че преходният период изтича съвсем скоро, няма гаранция, че едно евентуално споразумение, ако бъде постигнато, ще може да влезе в сила навреме. Наша отговорност е да бъдем подготвени за всички възможни варианти, включително липсата на споразумение с Обединеното кралство на 1 януари 2021 г. Ето защо днес предлагаме тези мерки“, заяви председателят на Комисията Урсула Фон Дер Лайен.

Предложеният регламент обхваща предоставянето на определени въздухоплавателни услуги в продължение на 6 месеца,

регламент в сферата на авиационната безопасност, основната свързаност в автомобилния превоз на товари и на пътници.

В областта на рибарството Комисията предлага регламент за създаване на подходяща правна рамка до 31 декември 2021 г. или до сключването на споразумение в областта на рибарството с Обединеното кралство — в зависимост от това коя дата е по-ранна — с цел запазване на реципрочния достъп на корабите на ЕС и на Обединеното кралство до водите на другата страна и след края на тази година.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/12/12 последна редакция в 11:20 AM
Източник : ТВ Европа | Снимка : Google
1020 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки