Начало Свят ЕК ще представи следващата многогодишна финансова рамка за периода от 2021 до 2027 година

ЕК ще представи следващата многогодишна финансова рамка за периода от 2021 до 2027 годинаКатегория Свят | 2018/05/02 at 9:50 AM | 88
Коментари ->> Добави Коментар

Европейската комисия ще представи следващата многогодишна финансова рамка за периода от 2021 до 2027 година.

В нея ще трябва да бъде отчетен финансовият ефект от излизането на Великобритания от Европейския съюз.
Очаква се да има повече пари за отбрана и сигурност, но да бъдат намалени средствата за земеделие и за кохезионните фондове.
Най-голямото опасение е, че фондовете за Източна Европа ще бъдат пренасочени към държавите от Южна – нещо, което бе отречено от ресорния еврокомисар Гюнтер Йотингер. Едно е сигурно – ще има повече пари за отбрана и за овладяване на евентуален нов бежански поток.

Държавите са разделени дали да подкрепят увеличаването на европейската вноска, която в момента е един процент от брутния вътрешен продукт.

Финансовият министър Владислав Горанов
“Принципът, който е 1,1 Х, заложен от Комисията, надявам се да успеем да постигнем съгласие в рамките на австрийското председателство”, което означава до края на годината. Част от държавите могат да изгубят и субсидии, защото не се придържат към общите европейски решения или имат проблеми с върховенството на закона.

Етикети: # #

Категория Свят | 2018/05/02 at 9:50 AM
89 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БНР | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама