Начало Лондон ЕК ще проверява схема във Великобритания за избягване на данъци

ЕК ще проверява схема във Великобритания за избягване на данъци

Категория Лондон | 2017/11/06 at 7:00 PM | 25
Коментари ->> Добави Коментар

Европейската комисия (ЕК) започва задълбочена проверка на схема във Великобритания,

която е освободила определени транзакции на мултинационални групи от прилагането на правилата в страната, насочени към избягване на данъчно облагане, съобщават от пресслужбата на институцията.Комисията ще проучва дали властите в Лондон са позволили на някои международни компании да плащат по-малко данъци в страната в нарушение на правилата на Европейския съюз (ЕС) за държавните помощи.

Комисар Маргаре Вестагер, отговарящ за политиката в областта на конкуренцията коментира, че всички компании трябва да плащат справедлив дял от данъците. „Правилата за избягване на данъци играят важна роля за постигането на тази цел, заради което внимателно ще разгледаме освобождаването от британските правила за избягване на данъчното облагане на определени сделки. Така ще сме сигурни, че не са нарушени правилата на ЕС за държавните помощи“, допълва тя.

Великобритания е създава правила, така че да не позволява на британските дружества да използват дъщерно дружество със седалище в офшорна данъчна юрисдикция да избегнат данъчно облагане в страната. Регламентът позволява на данъчните власти на Острова да преразпределят всички печалби, изкуствено прехвърлени на офшорни дъщерни фирми.

От 2013 г. обаче в правилата са въведени някои изключения – например за определени приходи на мултинационалните компании. Този подход често се използва като канал за пренасочване на печалбата, смятат от ЕК.

http://www.investor.bg/

Етикети: #
Категория Лондон | 2017/11/06 at 7:00 PM
26 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама