Екип на ВМА дезинфекцира болницата във Видин

      Публикувано на Friday, 8 May , 2020      851 Прегледа     
Екип на ВМА дезинфекцира болницата във Видин

  • България

Екип на Военномедицинска академия от София започна дезинфекция на болницата във Видин, която е огнище на заразата в града, съобщи БНТ.
По-рано през деня областният управител поиска помощ от Министерството на отбраната, защото няма как сами да се справят със заразата.

Той отправи призив и към медици, които могат да помогнат на местната болница. Случаите на СОVID-19 сред персонала са 43 и вече не достигат специалисти, които да работят.

Дезинфекция се прави с препарат, който действал много силно. 

Силно антивируцидно действие има и освен това, след 15-20 минути след като се напръска и едно проветряване, биха могли болните да бъдат в стаите обратно, поясни полк. доц. Андрей Галев, национален консултант по инфекциозни болести.

Областният управител на ВидинКатегория България, Коронавирус | 2020/05/08 последна редакция в 9:00 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
852 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки