Екипът на Nexo ще извърви 50 километра в подкрепа на българското образование

      Публикувано на Friday, 21 May , 2021      511 Прегледа     
Екипът на Nexo ще извърви 50 километра в подкрепа на българското образование

  • България

Най-високата стойност на биткойн или над 64 000 крачки ще измине на 30 май екипът на Nexo, водещата институция в сферата на дигиталните финанси, за да подкрепи равния достъп до качествено образование на всяко дете в България.
Екипното предизвикателство е част от благотворителното спортно събитие “Предизвикай се с кауза”, организирано от “Заедно в час”.

За всяка направена крачка от служител Nexo дарява по 0,001 лв. Старт на шествието ще дадат двама души от екипа на компанията, които допълнително ще изминат 640 км на колело.

Целта на “Предизвикай се с кауза” е да обедини хиляди хора от страната и чужбина, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира да изпълнят лично спортно предизвикателство в рамките на един ден (30 май). Събитието се организира за първи път от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др. Nexo е генерален партньор на инициативата и една от първите компании, които избират да използват събитието и за тиймбилдинг активност.

“Гордея се, че подкрепяме “Заедно в час” с такъв хъс и в такъв мащаб. Екипът ни добре знае какво предизвикателство е да се постигне глобален успех от България. Искаме да променим нагласите, а образованието е ключов фактор, за да постигнем тази цел,” споделя Александър Починков, вицепрезидент „Инженеринг” в Nexo.

“Предизвикай се с кауза” е отворено за хора от всички възрасти и с различна физическа подготовка. 

Всички желаещи да се включат трябва предварително да се регистрират на сайта на събитието със символично дарение за “Заедно в час” и да изберат своята спортна категория – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга. След това остава само да изпълнят своето предизвикателство до 30 май или на самата дата. За всички регистрирани на сайта има и допълнителен стимул – специална томбола с над 100 награди, осигурени от партньори и съмишленици.

Освен Nexo в “Предизвикай се с кауза” с екипни предизвикателства ще се включат и други компании от различни сфери. Събитието подкрепят и редица популярни лица от спорта и културата, сред които актьорите Алек Алексиев, Ники Илиев, Валентина Каролева, боксьорът Кубрат Пулев, сноубордистката Александра Жекова, гимнастика Йордан Йовчев и други.

“За много от компаниите инициативата е възможност да сплотят екипите си в ситуация на пандемия с благотворително събитие, което позволява на всеки да се забавлява и да надскочи себе си, но и да допринесе за кауза, която е изключително важна за цялото общество,” коментира Ния Янакиева, сътрудник “Развитие и фондонабиране” в “Заедно в час”. 

Каузата

Фондация “Заедно в час” вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. “Нов път в преподаването” е популярната програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа и възможности за кариерно развитие като учители. Новата програма на фондацията “Училища за пример”, която стартира през 2020, е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи.

 “Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

Партньори на “Предизвикай се с кауза” освен Nexo са още Garitage Park, Garitage Sports Center, зала “Левски София”, детска градина “Веселото Гардже”, Vlado Volley, CrossFit Vitosha и BRUM Scooters и Logischool.

Медийни партньори на събитието са bTV, Майко мила, Под моста, Обекти, Новите родители, Лицата на града, Програмата, Go Guide, My Sofia, YouthHub, sCool media, Списание 360, Списание 8 и НПО порталът.


Етикети:
Категория България | 2021/05/21 последна редакция в 12:00 PM
Източник : | Снимка :
512 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки