Електронен срам!

      Публикувано на Wednesday, 30 December , 2020      707 Прегледа     
Електронен срам!

  • България

Уважаеми дами и господа от Патентно ведомство,
Виждам, че в 21 век сте въвели услуги с електронен подпис, които тотално да затруднят работата на гражданите и представителите по индустриална собственост в работата им със сайта на Патентно ведомство.

Как да се изразя – може би това е някакво “голямо постижение”, което дължим на стремежа към електронно правителство на г-жа Мария Габриел, г-н Дончев и г-н Бойко Борисов  – все видни иноватори  и  интелектуалци, вещи до мозъка на костите си в процесите, случващи се в електронната среда!

В ерата на изкуствения интелект в която се намираме – надявам се да наблюдавате сайтовете на WIPO и EUIPO и техните тенденции, няма електронни подписи уважаеми! Моля да ми посочите една услуга на EUIPO с електронен подпис!?!?!?! Моля за една услуга на WIPO с електронен подпис!?!? Знаете ли дори и Съда на ЕС  НЕ работи с електронен подпис!!!!!! Това е пълен абсурд! Защо да подновявам марка с електронен подпис – за да е сигурно кое, че ще платя таксата ли, че го правя аз ли? Ами ако искам да го прави брат ми – днес е последния срок, а той няма електронен подпис и е в САЩ и като ви пусне хартиено писмо ще изпусне срока?

Как успяхте с Вашия невероятен интелектуален потенциал да направите най-работещия, иновативен административно сайт в България, едно електронно нищо. Как достигнахте до това невероятно прозрение да заключите предоставяните услуги с електронен подпис!

Може ли едно лице да извършва чужда работа без пълномощия – има ли такъв институт в правото?! Има от римско време насам – представяте ли си! Та ако някой е упълномощил един адвокат или леля си да пусне една марка или да я поднови, това само с електронен подпис ли може да стане!?! Ами ако упълномощеното лице няма електронен подпис, а е в Занзибар, от там ли трябва да Ви пусне хартиено писмо за заявяване или подновяване на марката, промишления дизайн, патента в 21 век?

Какво е това тесногръдие, каква е тази липса на всякаква мисъл за улесняване на гражданския оборот, а не за затрудняването му? Тази страна е в ЕС, а вие все повече я заключвате в бюрократщина! Докога уважаеми дами и господа? Колко века още ще чакаме нещо електронно да е лесно!? Колко века ще чакаме да не сме заключени с електронни подписи – “велико интелектуално постижение” на българската нация и “мозъците” от информационно обслужване, използващи в 21 век електронни инструменти за идентификация и всякакви други юридически щуротии, включително в електронната среда! В  PayPal с електронен подпис ли влизате, в онлайн банкирането си също с електронен подпис ли влизате!? Един имейл, който администрира даден профил в Патентно ведомство води ли до електронна идентификация!? Докога липса на елементарен разум, докога?!

Срам ме е от това, което виждам. Днес вие се върнахте 10 години назад в откровения опит да угаждате на господарите на т.нар “електронно правителство”, което след 11 години нищоправене и изхарчени 2 милиарда лева стигнаха до прозрението да подписваме онлайн бланки с електронен подпис. Еврика на приматите!

Срам ме е от електронните услуги, предоставяни от Патентно ведомство  – от днес те не са нещо лесно и нещо в услуга на гражданите. От днес те са поредния бюрократичен анахронизъм, в търсене на чекмеджето с електронния подпис, който може би всеки български гражданин трябва да си държи в джоба, “за да е лесно”!

Електронен срам!

С неуважение:

адв. Атанас Костов


Етикети:
Категория България, Любопитно | 2020/12/30 последна редакция в 1:00 PM
Източник : Интернет | Снимка : Google
708 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки