Начало BG Лондон ЕП отправи страшна заплаха към Лондон

ЕП отправи страшна заплаха към ЛондонКатегория BG Лондон | 2017/04/06 at 2:48 PM | 59
Коментари ->> Добави Коментар

Няма да има Брекзит, ако Великобритания забрани достъпа на европейски работници

Европарламентът предупреди, че няма да одобри сделката за Брекзит, ако Великобритания забрани достъпа на европейски работници на своя територия (част от която е и България). 516 от депутатите в Страсбург поискаха от преговорния екип с Лондон да защитава правния статут на живеещите в Обединеното кралство след излизането от ЕС. В дискусията преди гласуването на резолюцията участваха главният преговарящ от името на Съюза Мишел Барние и неговият началник – председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, уточнява Стандарт.Великобритания ще получи достъп до свободната търговия на европейския пазар, само ако приеме свободно движение на хора, става ясно от приетата резолюция. В тези деликатни преговори ЕП ще играе ключова роля, заяви председателят Антонио Таяни.

Лондон трябва да плати дължимото на европейския бюджет до окончателното си напускане, гласи друго условие да депутатите. Те искат и запазване отворената граница между Великобритания и Ейре, за да се опази мирът в Северна Ирландия. Целта е нови стабилни отношения, които определено ще са мног различни от пълноправно членство, обясни координаторът за преговорите от либералите Ги Верховщад.

Вие ще имате последната дума, обърна се към депутатите главният преговарящ на Съюза Мишел Барние

Той обаче напомни, че споразумението за „развода” трябва да бъде ратифицирано и от националните парламенти на 27-те държави. Мария Габриел от ЕНП подчерта:

Наш дълг е да успокоим опасенията им и дадем конкретни отговори. Например на студентите от другите страни в ЕС, които живеят във Великобритания и се възползват от програми като “Еразъм”

При каквато и да е бъдеща сделка Обединеното кралство трябва да играе по същите правила, както всички останали, заяви Сергей Станишев от групата на социалистите. “Всеки опит да бъдат наказани, унижени, ощетени британците, британските граждани, е дълбоко погрешен”, коментира Ангел Джамбазки, цитиран от БНР.

При тази широка междупартийна подкрепа е очевидно, че по главните въпроси сме на едно мнение, отбеляза председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер. На 29 април лидерите на 27-те правителства ще приемат своите политически насоки в преговорите за Брекзит.

Източник : БЛИЦЕтикети: # # #

Категория BG Лондон | 2017/04/06 at 2:48 PM
60 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама