ЕП призова за отнемане правото на глас на Полша

      Публикувано на Friday, 2 March , 2018      29 Прегледа      Коментари Добави коментар
ЕП призова за отнемане правото на глас на Полша


Мнозинството депутати в ЕП гласуваха в подкрепа призоваване на ЕС да предприеме действия за налагане на санкции на Полша заради нарушаване на законите на съюза, информира “Политико”.

422 срещу 147 евродепутати одобриха резолюция, която подкрепя решението на Европейската комисия да задейства Член 7 срещу Полша за прокарването на конституционни реформи, които подкопават независимостта на съдебната система.

Текстът също призовава Съвета “бързо да реши” дали Полша представлява риск за сериозно нарушаване на еврозаконодателството.

Изисква се мнозинство от четири пети, за да се задейства Член 7.1 – първата стъпка към тристепенен процес, който може да доведе до отнемане правото на глас на Полша в Европейския съвет.

Необвързващата резолюция на ЕП предимно има за цел да окаже натиск върху страните членки.

Шансовете за отнемане правото на глас на Полша са малки, тъй като страните членки трябва да постигнат съгласие. Унгария обяви, че ще наложи вето.

През ноември евродепутатите прокараха резолюция, заявявайки, че ситуацията в Полша представлява “ясен риск за нарушаване” на ценностите на ЕС.

Етикети:
Категория Свят | 2018/03/02 последна редакция в 11:00 AM
Източник : Нюз | Снимка : Google
30 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки