Начало Свят ЕП призова за отнемане правото на глас на Полша

ЕП призова за отнемане правото на глас на ПолшаКатегория Свят | 2018/03/02 at 11:00 AM | 93
Коментари ->> Добави Коментар

Мнозинството депутати в ЕП гласуваха в подкрепа призоваване на ЕС да предприеме действия за налагане на санкции на Полша заради нарушаване на законите на съюза, информира “Политико”.

422 срещу 147 евродепутати одобриха резолюция, която подкрепя решението на Европейската комисия да задейства Член 7 срещу Полша за прокарването на конституционни реформи, които подкопават независимостта на съдебната система.Текстът също призовава Съвета “бързо да реши” дали Полша представлява риск за сериозно нарушаване на еврозаконодателството.

Изисква се мнозинство от четири пети, за да се задейства Член 7.1 – първата стъпка към тристепенен процес, който може да доведе до отнемане правото на глас на Полша в Европейския съвет.

Необвързващата резолюция на ЕП предимно има за цел да окаже натиск върху страните членки.

Шансовете за отнемане правото на глас на Полша са малки, тъй като страните членки трябва да постигнат съгласие. Унгария обяви, че ще наложи вето.

През ноември евродепутатите прокараха резолюция, заявявайки, че ситуацията в Полша представлява “ясен риск за нарушаване” на ценностите на ЕС.Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/03/02 at 11:00 AM
94 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама