Начало Свят Ердоган е призовал Тръмп и Путин да избягват действия, увеличаващи напрежението в Сирия

Ердоган е призовал Тръмп и Путин да избягват действия, увеличаващи напрежението в СирияКатегория Свят | 2018/04/13 at 10:40 PM | 133
Коментари ->> Добави Коментар

И Съединените американски щати, и Русия да избягват действия, които допълнително увеличават напрежението във връзка със Сирия.

По думите на Реджеп Ердоган той е призовал за това Доналд Тръмп и Владимир Путин по време на телефонните разговори помежду им.Според Реджеп Ердоган изглежда, че напрежението намалява.

Той заяви, че желанието на Турция е поставяне на точка на трагедията в Сирия. Ердоган направи коментара си пред репортери след обедната петъчна молитва. По думите му той се е срещнал със специалния пратеник на руския президент Владимир Путин за Сирия, на когото е предал видеозаписи от предполагаемото нападение с химическо оръжие в сирийския град Дума.

Турският лидер разговаря с американския президент Доналд Тръмп около полунощ в сряда срещу четвъртък, а в четвъртък през деня – със стопанина на Кремъл.

Вчера Ердоган сравни съперничеството на двете държави в близкоизточната страна с „канадска борба“.

Към призива да се избягват действия, които допълнително ще объркат  ситуацията в Сирия се присъедини и турският министър-председател Бинали Йълдъръм. Според него регионът на Близкия изток е заплатил висока цена заради продължаващата гражданска война и миграцията.

Той допълни, че е необходимо поддържане на постоянен режим на прекратяването на огъня, гарантиран от Иран, Русия и Турция.Етикети: # #

Категория Свят | 2018/04/13 at 10:40 PM
134 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БНР | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама