Начало Свят Ердоган към Европарламента: Още много ще плачете

Ердоган към Европарламента: Още много ще плачете

Ердоган към Европарламента: Още много ще плачете


Категория Свят | 2018/02/04 at 12:00 PM | 127
Коментари ->> Добави Коментар

Турският президент Реджеп Ердоган се обърна с остри нападки към поддръжниците на кюрдската ПКК в Европейския парламент и ги предупреди, че ще плачат още дълго време, тъй като Турция е безотказна с целите си в Сирия, предава БГНЕС.Ердоган говори пред конференцията на оглавяваната от него ПСР в Битлис /Източна Турция, разположен на Арменското плато, населен предимно с кюрди вилает/ и обеща заедно с хората си да отидат в сирийския Африн, когато дойде подходящият момент.

Въоръжените сили на Турция и Сирийската освободителна армия настъпват към Африн и са съвсем близко. Планинските райони постепенно се прочистват от терористите. От оръжията и боеприпасите, използвани в операцията „Маслинова клонка“, 60-70% са произведени във военно-промишлените заводи на Турция“, заяви президентът. 

Той осъди действията на поддръжниците на кюрдските отряди на сирийския клон на ПКК, които организираха в Европарламента акции за подкрепа „на тази престъпна структура“.

„Независимо от това, че Европейският парламент признава ПКК за терористична организация, нейните поддръжници безпрепятствено действат сред стените на структурите на ЕС и провеждат антитурска пропаганда. Но техните действия нищо няма да променят, позицията на Турция е непоколебима. Това са хора неадекватни и изгубили пътя си, те се окичиха с парцалите на ПКК и в сградата на Европарламента плакаха за терористите. Още повече ще плачете, още! С тези парцали на вратовете си доникъде няма да стигнете и ако Европа не изпълни дълга си спрямо тероризма, Турция ще продължи борбата си срещу него“, предупреди Ердоган, цитиран от „Хюрриет“.

Той отправи същите остри нападки и срещу депутатите от Зелената партия в Германия, по искането на които в дневния ред на днешното заседание е включено обсъждане на операцията „Маслинова клонка“. Зелените настояват за възможно най-бързо приключване на операцията, депутатите носят шалове с цветовете на знамето на ПКК по време на заседанието, което провокира и гнева на турския президент.

Седем турски войници са загинали в събота по време на операция „Маслинова клонка“ в сирийската провинция Африн, съобщи в същото време BBC, цитирана от Фокус.

Съгласно разпространените данни, петима от тях за били убити след атака срещу танк, извършена от кюрдските „Отряди за народна самоотбрана“, североизточно от град Африн.

Другите двама военни са загинали по-рано. По-късно бе организира въздушен удар срещу позиции на кюрдската групировка, считана от Анкара като терористична.

Според официални данни общо 14 турски военни са загинали в операцията от нейното начало на 20 януари насам.Етикети: # # # #

Категория Свят | 2018/02/04 at 12:00 PM
128 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Сега | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама