ЕС: Без нови преговори за Брекзит

      Публикувано на Friday, 14 December , 2018      629 Прегледа     
ЕС: Без нови преговори за Брекзит


Споразумението по Брекзит не е отворено за предоговаряне.Това е категоричната позиция на Европейския съвет, решиха лидерите на страните от ЕС тази нощ.

Съветът препотвърждава своите заключения от 25 ноември за подкрепа на документа и политическата декларация и ще процедира за неговата ратификация.

В последната, пета точка от заключенията на Съвета се казва,

че той призовава да се ускори подготовката на всички нива по работата за оттеглянето на Великобритания, като се имат предвид всички възможни варианти, очевидно и Брекзит без сделка.

„Когато става дума за бъдещите отношения, нашите британски приятели трябва да кажат какво искат, вместо да ни казват какво искаме ние. А ние бихме искали в рамките на няколко седмици те да ни уведомят какво очакват“, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след срещата, цитиран от БНР. „Госпожа Мей проведе доблестна и смела битка, но резултатите ги няма. А ние искаме мирни отношения за годините пред нас. Но най-вече бихме искали Обединеното кралство дори и да не си помисля, че може да се предоговаря каквото и да било“, допълни Юнкер.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/12/14 последна редакция в 8:30 AM
Източник : Офнюз | Снимка : Google
630 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки