Начало Свят ЕС одобри промените във визовия режим за чужденци

ЕС одобри промените във визовия режим за чужденциКатегория Свят | 2017/02/27 at 1:40 PM | 128
Коментари ->> Добави Коментар

Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил промени в механизма за връщането на визовия режим за граждани на държави извън Общността.

Занапред връщането на визите за граждани на страни извън ЕС ще става по-бързо, предаде Дарик.Възобновяването на визовия режим ще може да става по сигнал на всяка държава от ЕС или по искане на Европейската комисия.

Визите ще може да бъдат налагани повторно, когато статистиката отчете повишение на случаите, в които граждани на външна за ЕС държава представляват заплаха за сигурността.

Причина за връщане на визите може да стане и отказът на външна държава да приеме обратно свои граждани, чийто престой в ЕС е незаконен.

Ако бъде отчетен подобен проблем, визите първоначално ще бъдат върнати за срок от девет месеца за отделни категории чужденци. Ако проблемите продължат, ще бъде възстановено изискването за визи за всички граждани на дадена външна държава за срок от година и половина. В случай, че проблемът не бъде решен в този срок, съответната външна за ЕС държава може да бъде извадена от списъка на страните, за чиито граждани не се изискват визи за Шенген.

Съветът на ЕС днес реши да въведе безвизов режим за гражданите на Грузия. Занапред грузинците ще могат да пътуват без визи до ЕС по работа или като туристи за срок до 90 дни на всеки 180 дни.

Източник: http://www.novinite.bg/Етикети: # # #

Категория Свят | 2017/02/27 at 1:40 PM
129 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама