Начало Лондон ЕС ”разцепи” Великобритания заради Брекзит

ЕС ”разцепи” Великобритания заради БрекзитКатегория Лондон | 2017/11/10 at 1:27 PM | 49
Коментари ->> Добави Коментар
Европейският съюз иска Северна Ирландия да остане в неговия Митнически съюз след Брекзита.

ЕС не иска да се допусне отново да има твърда граница с Ирландия, съобщиха днес европейски източници.

Това стана през втория ден от поредния кръг от преговорите по излизането на Великобритания от ЕС в Брюксел, предаде АФП, цитирана от БТА.Въпросът с ирландската граница е една от приоритетните теми, по които Лондон и Брюксел трябва да намерят решения преди ЕС да приеме да започне втората фаза от обсъжданията за урегулиране на търговските им отношения след Брекзита.

Другите две основни теми са правата на гражданите на ЕС във Великобритания и на британците в ЕС, и вноската, която Великобритания дължи на ЕС при Брекзит.

В документ за вътрешно ползване ЕС подкрепя гледната точка на Дъблин, според която британската провинция Северна Ирландия би трябвало да продължи да прилага правилата на единния европейския пазар и на Митническия съюз на ЕС, за да не се допусне възстановяването на граничните пунктове на границата с Република Ирландия.
Великобритания, която също заяви, че не иска да има връщане на “гранично-пропускателните пунктове”, на няколко пъти подчерта желанието си да напусне единния вътрешен пазар и Митническия съюз, припомня АФП.


Етикети: # # # # #

Категория Лондон | 2017/11/10 at 1:27 PM
50 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама