ЕС ще взима от Лондон 1 млрд. паунда за всеки месец отлагане на Brexit

      Публикувано на Thursday, 14 March , 2019      290 Прегледа     
ЕС ще взима от Лондон 1 млрд. паунда за всеки месец отлагане на Brexit

  • Европа

Това не е първият ултиматум от Брюксел към Обединеното кралство

Европейският съюз ще да глоби с десетки милиарди Великобритания, ако тя отложи Brexit за по-късна от 29 март дата, пишат британските медии The Telegraph и Daily Express. Така останалите 29 страни членки, които трябва единодушно да подкрепят отлагането на Brexit, на практика ще поиска цена за съгласието си излизането на Кралството от Блока да бъде отложено.Страните членки проявяват все по-негативно отношение спрямо идеята за отлагането на Brexit и ще поискат „правни и финансови условия“, включително повишение с няколко милиарда на вече предвиденото плащане от Лондон на Брюксел в размер на 39 млрд. паунда за излизането от ЕС. Тъй като засега няма знаци за пробив в преговорите за промяна на споразумението между Великобритания и ЕС за Brexit, депутатите в Лондон се очаква утре за втори път да отхвърлят документа, след което по-късно през седмицата да гласуват дали излизането от ЕС да се отложи.

Дипломатически източници от ЕС са казали за The Telegraph, че сумата, която Лондон трябва да плати на Брюксел за Brexit, може да бъде повишена с 13.5 млрд. паунда за година. Това означава, че Великобритания ще трябва да плаща на ЕС по над 1 млрд. паунда за всеки един месец отлагане на излизането от Блока.

Това не е първият ултиматум от Брюксел към Лондон, за да не се отлага Brexit. На 18 януари Европейската комисия предупреди, че ако Великобритания не напусне ЕС преди 2 юли, ще трябва да проведе избори за свои депутати в Европейския парламент. Евентуалният евровот сам по себе си също би струвал на Обединеното кралство милиарди.

Етикети:
Категория Европа, Лондон | 2019/03/14 последна редакция в 12:10 PM
Източник : www.economic.bg | Снимка : Лондон Днес
291 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки