Начало Свят ЕС със специална среща на върха на 29 април за Брекзит

ЕС със специална среща на върха на 29 април за БрекзитКатегория Свят | 2017/03/22 at 8:00 AM | 76
Коментари ->> Добави Коментар

27-те страни членки на ЕС ще проведат специална среща на 29 април, на която ще решат политическите задачи преди преговорите за Брекзит.

Това разкри председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от “Франс прес”Вчера от британското правителство потвърдиха, че на 29 март ще задействат процедурата за напускане на ЕС, която ще отнеме около 2 години.

Във връзка с обявеното вчера в Лондон бих искал да ви информирам, че ще насроча Европейски съвет за 29 април, събота, за приемане на насоки във връзка с преговорите за Брекзит, каза той на пресконференция в Брюксел.

Председателят на Европейския съвет поясни, че ще предаде на 27-те лидери чернова с насоки за предстоящите преговори с Лондон.

Представители на ЕС обявиха, че реалните преговори с Лондон няма да започнат веднага след срещата на върха, тъй като лидерите трябва да одобрят позициите за преговорите и дадат мандат на Мишел Барние като главен преговарящ от Европейската комисия.

Барние заяви по-рано, че проектоспоразумението трябва да бъде на масата за преговори до октомври 2018 г., за да има време за ратифицирането на документа от парламентите на страните членки и от Европейския парламент.

Източник: https://news.bg/Етикети: # # # #

Категория Свят | 2017/03/22 at 8:00 AM
77 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама