Начало Здраве Етерични масла за стъпалата

Етерични масла за стъпалатаКатегория Здраве | 2018/09/16 at 5:00 PM | 153
Коментари ->> Добави Коментар

Чували сте десетки пъти за силата и въздействието на етеричните масла върху кожата, косата и изобщо човешкия организъм.

Практиката за нанасянето им върху стъпалата обаче набира все по-мощна популярност – защото често се комбинира с рефлексологията в тези зони.Маслата се доставят значително по-бързо в организма, когато са приети през стъпалата.

Порите върху табаните на стъпалата са по-плътни и краката играят ролята на сламки, които бързо поглъщат съединенията нагоре в кръвотока. Ако маслото се нанесе върху цялото стъпало, то може да бъде доставено и усетено във всяка клетка на тялото в рамките само на 20 минути! Табаните и дланите са единствените места по тялото без мастни жлези.

Тъй като дланите и стъпалата не секретират себум, те са в готовност да усвояват мазнини. Но не нанасяйте маслата върху „потни” ръце или стъпала. Първо подсушете така, че етеричното масло да не бъде отблъснато от потта.

Знаете, че всяка нервна линия в тялото завършва в стъпалата и за това има цяла наука, наречена рефлексология. Приема се, че участъците върху стъпалата кореспондират с органите и системите в тялото.

Лявото стъпало, например, кореспондира на лявата страна на тялото и на всички органи и клапи в нея, докато дясното стъпало кореспондира с дясната страна на тялото.

Така, след като черният дроб е в дясната част на тялото, рефлектиращата му точка се намира върху дясното стъпало.

Когато в рефлексологията се включват и етерични масла, ползите от тях се увеличават.

По-малко дразнение и чувствителност

Освен това безопасността е по-висока, когато маслата се нанасят върху табаните на стъпалата, като това снижава и риска от раздразване на кожата, както и от чувствителност. Кожата върху табаните на стъпалата е по-малко чувствителна от кожата в останалата част на тялото, което ни позволява да използваме дори още по-„горещи” масла (от риган, мащерка, цитрусови), без да е необходимо да ги разреждаме.

Заобикалят черния дроб

Когато нанасяме етерични масла върху стъпалата, те заобикалят черния дроб и не се акумулират в него. Вместо да бъдат обработени от него, маслата достигат до по-ниските бронхиални капиляри през кръвообръщението и до целия организъм в необработен вид.Етикети: # #

Категория Здраве | 2018/09/16 at 5:00 PM
154 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Здраве | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама