Euronews: Амстердам поема от Лондон статуса на европейски център за търговия с акции

      Публикувано на Sunday, 14 February , 2021      1083 Прегледа     
Euronews: Амстердам поема от Лондон статуса на европейски център за търговия с акции

  • Лондон

От началото на годината в Амстердам се наблюдава значително увеличение на активността на пазарите на ценни книжа и дългови инструменти, които преди това се търгуваха най-често в Лондон.
Експертите приписват подобна промяна на забраната на Брюксел за финансовите институции на ЕС за търговия в Лондон.

В резултат на това Амстердам успя да стане европейски лидер в търговията с ценни книжа и да стане един от първите градове, които се възползват от излизането на Великобритания от ЕС, съобщава Euronews.

Амстердам се превърна в европейски лидер в търговията с ценни книжа, заобикаляйки един от водещите финансови центрове в света – Лондон.

През януари на фондовата борса в Амстердам, както и на търговските площадки на CBOE Europe и Turquoise, ежедневната търговия с акции бяха средно 9,2 милиарда евро, което четири пъти повече от тази през декември.

Обемът на продажбите на ценни книжа в Лондон през януари е спаднал до 8,6 милиарда евро на ден.

Експертите свързват увеличаването на операциите в Амстердам и намаляването на търговията в британската столица със забраната на Брюксел за търговия на финансовите институции на ЕС в Лондон.

Така Амстердам стана един от първите градове, които се възползваха от излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Анализаторите нарекоха ситуацията логична, отбелязвайки, че въпреки че Лондон е загубил статута си на център за търговия с акции на ЕС, той все още има шанс да заеме собствена ниша в търговията с финансови активи.


Етикети:
Категория Лондон | 2021/02/14 последна редакция в 8:00 PM
Източник : Поглед | Снимка : Google
1084 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки