Начало Свят Евродепутатите обсъдиха отношенията ЕС – Турция

Евродепутатите обсъдиха отношенията ЕС – ТурцияКатегория Свят | 2017/09/13 at 10:17 AM | 77
Коментари ->> Добави Коментар

Евродепутатите обсъдиха с европейския представител за външната политика Федерика Могерини отношенията между Европейския съюз и Турция.

Очаква се на среща на върха през октомври европейските лидери да решат дали да се прекратят преговорите за членство с Анкара заради нарушаването на човешките права в Турция, съобщи днес пресслужбата на Европейския парламент.Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев призова да се направят усилия за продължаване на преговорите, но при запазване на стандартите, които има в Европа.

“През последните месеци ставаме свидетели на особено изострена реторика между някои лидери на Европейския съюз и президента на Турция Реджеп Ердоган, особено след опита за преврат миналото лято и опитите на Турция да наложи отново смъртното наказание в страната. От друга страна, сътрудничеството с Турция има особени ползи за Европейския съюз, особено свързани с борбата с тероризма и спиране на нелегалната миграция към държавите членки. Затова, преди да се направи тази много решителна крачка – да се прекратят преговорите между Турция и Европейския съюз за членството на Турция, трябва наистина да се направят нужните анализи и да се положат всички усилия тези преговори на практика да се запазят, но, разбира се, Европейският съюз не може да направи компромис със стандартите, които всяка държава трябва да изпълнява, за да стане член на Европейския съюз. Така че се надяваме, че преговорите между Европейския съюз и Турция ще допринесат за подобряване на отношенията и по възможност в Турция да се спазват високите стандарти, които налага Европа”, посочи Емил Радев, цитиран в прессъобщението.

БТАЕтикети: #

Категория Свят | 2017/09/13 at 10:17 AM
78 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама