Начало Свят Европа приветства бързите действия за разкриването на убийството на Виктория Маринова

Европа приветства бързите действия за разкриването на убийството на Виктория МариноваКатегория Свят | 2018/10/10 at 3:50 PM | 30
Коментари ->> Добави Коментар

Европа приветства България за бързите действия при разкриването на убийството.Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави българските власти след ареста на заподозрения за убийството.

„Бързата реакция и съвместните усилия демонстрират решимостта за постигане на справедливост при такива позорни действия. Мислите ни са със семейството и приятелите на Виктория Маринова”, посочи председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Говорителят на ЕК Маргаритис Схинас започна седмичната си пресконференция с обръщението към българските власти.

„Председателят Юнкер приветства бързите и активни усилия на премиера Бойко Борисов и на българските власти, които в тясно сътрудничество с правоприлагащите органи от другите държави-членки на ЕС, успешно арестуваха заподозрения убиец на журналиста Виктория Маринова”, заяви той.

Председателят на Европарламента Антонио Таяни също реагира в социалните мрежи.  „Поздравяваме българските власти за бързината и точността на разследването, което направи възможно арестуването на убиеца нa Виктория Маринова, чийто мотив не е свързан с работата ѝ като журналист”, отбеляза той.

Председателят на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер също реагира в „Туитър”. „Горещо приветствам предварителните резултати от разследването на убийството на Виктория Маринова.

Българските власти действаха бързо и ефективно”, написа той.

Междувременно Европейската федерация на журналистите обяви, че идната седмица организира в Брюксел бдение в памет на убитите европейски журналисти.

Категория Свят | 2018/10/10 at 3:50 PM
31 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама