Европа приветства бързите действия за разкриването на убийството на Виктория Маринова

      Публикувано на Wednesday, 10 October , 2018      28 Прегледа      Коментари Добави коментар
Европа приветства бързите действия за разкриването на убийството на Виктория Маринова

  • Свят

Европа приветства България за бързите действия при разкриването на убийството.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави българските власти след ареста на заподозрения за убийството.

„Бързата реакция и съвместните усилия демонстрират решимостта за постигане на справедливост при такива позорни действия. Мислите ни са със семейството и приятелите на Виктория Маринова”, посочи председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Говорителят на ЕК Маргаритис Схинас започна седмичната си пресконференция с обръщението към българските власти.

„Председателят Юнкер приветства бързите и активни усилия на премиера Бойко Борисов и на българските власти, които в тясно сътрудничество с правоприлагащите органи от другите държави-членки на ЕС, успешно арестуваха заподозрения убиец на журналиста Виктория Маринова”, заяви той.

Председателят на Европарламента Антонио Таяни също реагира в социалните мрежи.  „Поздравяваме българските власти за бързината и точността на разследването, което направи възможно арестуването на убиеца нa Виктория Маринова, чийто мотив не е свързан с работата ѝ като журналист”, отбеляза той.

Председателят на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер също реагира в „Туитър”. „Горещо приветствам предварителните резултати от разследването на убийството на Виктория Маринова.

Българските власти действаха бързо и ефективно”, написа той.

Междувременно Европейската федерация на журналистите обяви, че идната седмица организира в Брюксел бдение в памет на убитите европейски журналисти.


Категория Свят | 2018/10/10 последна редакция в 3:50 PM
Източник : | Снимка :
29 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки