Европейският парламент е разтревожен от Брекзит

      Публикувано на Saturday, 11 January , 2020      450 Прегледа     
Европейският парламент е разтревожен от Брекзит

  • Лондон

В резолюцията, която ще бъде гласувана в сряда, евродепутатите ще изразят безпокойството си относно начина, по който Обединеното кралство и правителствата на ЕС ще защитят правата на гражданите след Брекзит.
Това съобщиха от пресслужбата на Европейския парламент.

Европейският парламент ще обсъди и гласува относно резолюция, която поставя редица въпроси, с които гражданите (граждани на ЕС, които пребивават в Обединеното кралство, и граждани на Острова, пребиваващи в ЕС) могат да се сблъскат в случай на оттегляне на Обединеното кралство от ЕС.

Проектът на резолюцията подчертава, че споразумението за оттегляне съдържа справедливи и балансирани разпоредби, които защитават правата на гражданите по време и след преходния период.

Евродепутатите подчертават, че цялостното прилагане на разпоредбите на Споразумението ще има ключово значение, за да бъдат защитени засегнатите лица, техните семейства и социално – осигурителните им права в бъдеще.

За да влезе в сила, всякакво споразумение за оттегляне между ЕС и Обединеното кралство трябва да бъде одобрено от Европейския парламент с обикновено мнозинство от подадените гласове (член 50 от Договора на Европейския съюз).

Парламентът ще гласува относно споразумението за оттегляне след завършването на процеса на ратификация в Обединеното кралство.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/01/11 последна редакция в 9:05 AM
Източник : Нюз | Снимка : Google
451 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки