Европейският парламент отхвърли последните предложения на Борис Джонсън

      Публикувано на Thursday, 10 October , 2019      2979 Прегледа     
Европейският парламент отхвърли последните предложения на Борис Джонсън


Европейският парламент отхвърли окончателно последните предложения за Брекзит на премиера на Великобритания Борис Джонсън,
който беше остро нападнат от един от ключовите преговарящи, пише лондонското издание London Evening Standard.

Европейският парламент обсъди излизането на Великобритания от структурите на Европейския съюз в нагорещен дебат, на който предложенията на Джонсън бяха осъдени, а постигането на сделка беше наречено „много трудно“.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли заяви, че не е имало „много прогрес“ по въпроса, като добави, че ръководената от него институция няма намерение да приема сделка „на всяка цена“.

Той също така дискутира продуктивните си разговори с говорителя на Камарата на общините на Великобритания Джон Бъркоу, в което той отбеляза, че отсрочка за Брекзит може да бъде постигната, ако тя също така доведе до парламентарни избори или втори референдум за напускането на ЕС.

Също така предложенията на Борис Джонсън бяха окачествени като „идеи“, вместо като конкретни предложения.

Докато дебатът продължаваше, координаторът на Европарламента за Брекзит Гай Верхофщад продължи с нападките срещу Джонсън и нарече гневно неговите предложения „несериозни“.

Той добави, че всеки, който натиска Великобритания да напусне структурите на ЕС е „предател“.

„Смятам, че предложението, което Борис Джонсън отправи (…) не е изобщо сериозно.“, заяви Верхофщад.

„Не е сериозно изобщо, защото фактически, аз го наричам виртуално предложение, то не беше истинско такова. То фактически дава на Демократическата юнионистка партия (на Северна Ирландия) право на вето по множество въпроси“, добави той.

Верхофщад критикува и опитите, според него, на Лондон да хвърли вината за неуспешните преговори за Брекзит на Брюксел.

„Истинската причина защо се случва всичко това е много проста. Това е игра на хвърляне на вината. (…) Игра срещу съюза, срещу Ирландия, срещу (канцлера на Германия) Ангела Меркел, срещу британската правосъдна система“, заяви още той.

Единственият, който не е обвиняван е самият Джонсън, очевидно, но всички останали са причината за проблемите ни. Всички тези, които не играят играта му са предатели или колаборационисти. По мое мнение, драги колеги, истинският предател е той или тя, който би рискувал да доведе до бедствие тази страна, икономиката й, гражданите й, като натиска Великобритания извън ЕС “, продължи Верхофщад.

Главният преговарящ за Брекзит от страна на Брюксел, Мишел Барние заяви, че постигането на сделка преди крайният срок от 31 октомври би било трудно.

От своя страна председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер изрази надежда, че сделка е възможна.

„Не приемам тази игра на вина, която Лондон започна. Лично аз не изключвам сделка“, заяви той.

Министърът за Брекзит Стив Баркли се очаква да се срещне с Барние на 10 октомври, докато Джонсън от своя страна ще води разговори с ирландския премиер Лео Варадкар.


Етикети:
Категория Лондон | 2019/10/10 последна редакция в 8:59 AM
Източник : Фокус | Снимка : Google
2980 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки