ФИФА не откри допингирани руски национали

      Публикувано на Wednesday, 23 May , 2018      21 Прегледа     
ФИФА не откри допингирани руски национали

  • Спорт

Световната федерация по футбол (ФИФА) не откри нарушения за нарушаване на антидопинговите правила от руски футболисти от разширения състав на националния отбор за Мондиал 2018 и закри разследването, което се стартира след публикацията на доклада на Комисията Макларън.

Въпросната комисия към Световната антидопингова агенция (УАДА) е председателствана от адвоката Ричард Макларън и разследва употребата на допинг в руския спорт.

“Днес ФИФА потвърждава, че е завършила разследването по отношение на руски футболисти, които са били включени в разширения състав на Русия за Световното първенство. Достатъчно доказателства за нарушаване на правилата не са открити. Образците, които са взети и са повторно анализирани, се оказват с отрицателен резултат, се казва в становището на ФИФА.

 Оттам също така уточняват, че руският национален отбор по футбол е един от най-проверяваните изобщо.

Но също така проверката на играчи от руското първенство, които не са в Сборная, продължава. Информация по тези казуси ще се публикува след края на разследването.

Решението на ФИФА е странно и изглежда по-скоро политическо, тъй като през 2016-а година Комисията на УАДА обяви, че фигурират 34 футболиста от Русия с положителен резултат- без значение дали са местни или чужденци в първенството.

Уточнено обаче беше, че в тази група има и хора, които са играли на Световното първенство през 2014-а година.

През тази година пък се обяви, че от 11 играчи, които са заподозрени, разследване се води за двама- Руслан Камболов и Иван Князев, който обаче е бил част единствено от разширения състав за Мондиал 2018.

Етикети:
Категория Спорт | 2018/05/23 последна редакция в 10:00 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
22 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки