Филип Хамънд: Без сделка за Брекзит ще се отвори 80-милиардна дупка в обществените финанси

      Публикувано на Sunday, 26 August , 2018      126 Прегледа     
Филип Хамънд: Без сделка за Брекзит ще се отвори 80-милиардна дупка в обществените финанси

  • Лондон

Във Великобритания отношенията между министерството на финансите и министерството за Брекзит са силно обтегнати след публикуването на насоките за гражданите и бизнеса в случай, че не бъде постигнато споразумение за Брекзит.

Министърът на финансите Филип Хамънд заяви, че без сделка ще се отвори 80-милиардна дупка в обществените финанси. В същото време ново проучване на общественото мнение показва, че 69 процента от британците смятат, че страната ще получи лоша сделка от ЕС.Филип Хамънд бе подложен на големи критики от депутати от Консервативната партия и десните медии в подхващане на нова кампания за сплашване на хората след предупреждението му за „големи финансови последици“, ако Великобритания напусне ЕС без сделка.

Доминик Рааб

Доминик Рааб

Само часове след като министърът за Брекзит Доминик Рааб обяви насоките и се опита да омаловажи рисковете от излизането без сделка, Филип Хамънд публикува писмо, в което се казва, че при този сценарий ще се отвори дупка за 80 милиарда паунда в обществените финанси.

От министерството на финансите твърдят, че Доминик Рааб е бил запознат преди две седмици с писмото на Филип Хамънд и е дал съгласие то да бъде публикувано, но от министерството за Брекзит казват, че това не е истина.

На фона на всичко това, ново проучване на Sky Data, малко преди публикуването на насоките, показва сериозна промяна в обществените нагласи за сделката с ЕС.

69 процента сега от британците смятат, че страната ще получи лоша сделка. Преди пет месеца това мнение споделяха само 37 на сто.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/08/26 последна редакция в 8:00 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
127 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки