Филип Хамънд: Огромни фискални последствия при Брекзит без споразумение

      Публикувано на Monday, 15 October , 2018      155 Прегледа     
Филип Хамънд: Огромни фискални последствия при Брекзит без споразумение


Британският финансов министър Филип Хамънд предупреди за очаквани „огромни фискални последствия“ в случай на Брекзит без споразумение


Според него такава възможност може да доведе до спад на брутния вътрешен продукт (БВП) в размер на 10 процента.„Промяна на БВП в такъв магнитуд ще има огромни фискални последствия“, алармира  Хамънд. Според него настоящите анализи на последствията „се рафинират“ и допълни, че колкото по-високи са търговските бариери между Великобритания и Европейския съюз след Брекзит, толкова „по опустошителен ефект“ ще има това върху икономиката и публичните финанси.


„Настоящият план за споразумение по Брекзит на правителството е значително по-добър от възможността без споразумение, защото ще защити работните места и стандарта на живот, както и няма да постави „твърда“ граница между Северна Ирландия и Република Ирландия“, разясни още Хамънд.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/10/15 последна редакция в 8:00 AM
Източник : pik.bg | Снимка : Лондон ДНЕС
156 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки