Начало Любопитно Forbes изброи 10 милиардери под 30-годишна възраст

Forbes изброи 10 милиардери под 30-годишна възрастКатегория Любопитно | 2018/03/19 at 5:00 PM | 137
Коментари ->> Добави Коментар

Джон Колисън, настоящ президент на Stripe, е най-младият милиардер в света, който сам е натрупал богатството си, пише Forbes.

Той е само на 26 години и е с 2 месеца по-млад от съоснователя и главен изпълнителен директор на Snapchat Еван Спигел.Състоянието му днес се оценява на 1.1 млрд. долара, след като компанията му, предлагаща онлайн разплащания, успя да набере 150 млн. долара от поредения си кръг на финансиране от инвестиционното звено на Alphabet CapitalG и General Catalyst Partners.

Това оценява днес Stripe на около 9.2 млрд. долара, като Колисън днес притежава 12 на сто от дружеството.

Братът на Колисън – Патрик, както и другият основател на Snapchat – Боби Мърфи, които са на по 28 години, са останалите милиардери-предприемачи на под 30-годишна възраст.

Най-младите милиардери в света днес са сестрите Александра и Катарина Андресен. Те са съответно на 20 и 21 години, но богататството си наследяват от баща им Йохан Андресен. Норвежецът прехвърли още през 2007 г. 42% от акциите си в семейната инвестиционна компания Ferd и днес Александра и Катарина притежават по 21 на сто, оценени на по 1.2 млрд. долара.

Данни на списание Forbes сочат, че общо 10 от милиардерите в света са под 30-годишна възраст.
Освен изброените по-горе, тук спадат още 23-годишният норвежец Густав Магнар Витзоу, както и двама от наследниците на империята на Лудвиг Георг Браун – B. Braun Melsungen AG – 26-годишният Лудвиг Теодор Браун и 29-годишната Ева Мария Браун.Етикети: #

Категория Любопитно | 2018/03/19 at 5:00 PM
138 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Крос | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама