Формула 1 готви революция в телевизионното отразяване през сезон 2018

      Публикувано на Tuesday, 23 January , 2018      17 Прегледа      Коментари Добави коментар
Формула 1 готви революция в телевизионното отразяване през сезон 2018

  • Спорт

До началото на новия сезон във Формула 1 остават по-малко от 70 дни и подготовката в заключителната си фаза.

Тепърва предстоят представянето на новите болиди и зимните тестове, но работата през паузата никога не спира.

Работа имат и новите собственици от “Либърти медия“, които реално през 2018 г. трябва да покажат какви са плановете им за промяна на спорта. Компанията придоби спорта през миналата зима и нямаше никакво време за революции, тъй като сезон 2017 чукаше на вратата. Сега ситуацията е различна, а търговският директор Шон Братчис заяви, че се работи много сериозно по промяна както на пистата, така и извън нея.

Около Коледа Братчис се е срещнал с представители на всички отбори, като им е презентирал какви идеи има “Либърти” за новия сезон, а също така е събрал най-различни препоръки.

“Шон беше много откровен и каза, че идеята е за голяма стъпка напред. Както знаем, 2017 г. беше встъпителна година за тях, те влязоха буквално в движение и повече тестваха нещата, за да видят дали ще се харесат на хората”, каза шефът на “Макларън” Зак Браун.

Американските собственици планират бурно развитие на Формула 1 в дигитален аспект, където според тях най-високотехнологичният спорт изостава.

През 2018 г. ще бъде създадено ново приложение F1 App, което да бъде по-добро от предишното. То се използва на всички мобилни устройства, ползващи операционните системи на Apple, Android и др.

Предвижда се използване и на платформите OTT (Over the top/Streaming), а не само на излъчване по телевизията.

“Шон е наясно, че вече сме в 21 век и хората искат да имат достъп навсякъде. Точно това ни беше презентирано и аз съм много развълнуван. Силно се надявам да запалим и по-младите по Формула 1, както се запалих аз като хлапе”, добавя Браун.

Етикети:
Категория Спорт | 2018/01/23 последна редакция в 10:38 AM
Източник : Дневник | Снимка : Google
18 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки