FT: ЕС планира да намали господството на долара след ерата на Тръмп

      Публикувано на Tuesday, 2 February , 2021      885 Прегледа     
FT: ЕС планира да намали господството на долара след ерата на Тръмп

  • Свят

Европейският съюз възнамерява да намали прекомерното “доминиране на долара” на световните пазари.

Това съобщи Financial Times (FT) с позоваване на проекта на Европейската комисия (ЕК) и източници.
Според вестника ЕС възнамерява да засегне тази тема няколко дни след встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън.

В същото време ЕК възнамерява да приеме проекта на 19 януари, но източниците не изключват въвеждането на допълнителни промени.

FT добавя, че в проекта се говори за трудностите на европейските страни, дошли след ограничителните мерки, наложени от американския президент Доналд Тръмп срещу Иран.

Документът подчертава, че пазарите трябва да бъдат защитени от “последиците от незаконното екстериториално използване”.

“Годините на президентство на Тръмп подчертаха нашите уязвимости и ние трябва да се справим с тях, дори ако той напусне. Говорим за мястото на ЕС в света – за възможността да бъдем икономическа и финансова сила, сравнима с нашия размер “, заключи един от източниците.


Етикети:
Категория Свят | 2021/02/02 последна редакция в 3:00 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
886 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки