FT София официално стана част от FT Group

      Публикувано на Thursday, 2 July , 2020      1282 Прегледа     
FT София официално стана част от FT Group

  • Бизнес

От 1 юли FT София официално става част от FT Group, обявяват от базирания в София инженерингов офис във Facebook.

„С нетърпение очакваме да продължим фантастичната работа, която започнахме заедно“, пише още в анонса.
„Последните две години бяха невероятно пътешествие за нашия софийски екип. Въпреки че всички работим отдалечено, не бихме могли да пропуснем този момент, без да вдигнем чаша – така че отпразнуваме случая“, се казва в обявлението.

Във виртуалното празненство са се включили колеги от FT в Лондон, София и Манила.

В софийския офис се помещава основният технологичен екип FT Core, който поддържа базовите платформи и системи, движещи често награждавания уебсайт FT.com. FT има в България софтуерни инженери, бизнес анализатори и специалисти по управление на проекти и управление на продуктите.

През миналата година британската медийна компания премести още един от своите ключови екипи по разработка на продукти и технологии в София – става дума за новото звено FT Specialist. В портфолиото на FT Specialist влизат брандове като Investor Chronicle, fDi Intelligence и The Banker. Софийският екип се грижи за разработката на дигитални продукти и подготовката на инициативи за развитието им.

На българския пазар FT работи съвместно с Xoomworks, британска консултантска компания, която спомага за изграждане на оперативните процеси тук.

Предисторията

През 2016 г. отделът „Продукти и технологии“ на Financial Times получи срок от три години, за да осъществи значително намаляване на капиталовите разходи, като същевременно продължава да се стреми към бърз растеж на бизнеса. Намирането на спестявания в отделни области не би било достатъчно и потенциално би застрашило растежа.

След внимателно обсъждане на възможностите мениджмънтът решава, че най-смелият избор ще бъде инвестиция в нов офшорен офис. Инвестирането в локация извън Лондон никога не би било лесен вариант, но би бил този, който има най-голям потенциал за бъдещи спестявания на разходи, тъй като Лондон все още е един от най-скъпите градове в света, в който се прави бизнес. Ръководството е уверено, че иска да запази значимо присъствие в Лондон за своя отдел „Продукти и технологии“ предвид изключителните таланти на FT, широкия пазар за таланти и близостта до търговския и редакторския екип, но предвид високите разходи Лондон не е мястото аз повишаване на ефективността в отговор на предизвикателството за разходите.

Първоначално се разглеждат много държави, но компанията се съсредоточава първо върху страни, с които вече има връзка – Индия, Филипините и Румъния.

„Бързо разбрахме, че където и да отидем, инженерният талант вече се радва на голямо търсене и че с по-голямо разстояние от Лондон той става по-евтин, но по-сложен поради различни фактори, включително часова зона, разстояние за пътуване, културни различия и афинитет към марката. Разбрахме, че близостта до Лондон е важна“, пише в Medium главният технологичен директор Джон Фурс.

На база на широко изследване компанията съставя списък с неща, които са важни за нея, включително опитен партньор със сходна култура с FT и нискотарифно местоположение с добра инфраструктура. След дълго търсене и няколко фалстарта намират „невероятен партньор: в лицето Xoomworks, базиран в столицата на България. София е процъфтяващ град с над милион, с разрастваща се технологична сцена, тричасов полет от летищата в Лондон и една от най-ценните локации в Европа. Xoomworks има голямо наследство от подобни проекти, създаден софийски офис и тясно културно съответствие с FT.

По статията работиха: Бойчо Попов

Етикети:
Категория Бизнес, България, Лондон | 2020/07/02 последна редакция в 5:17 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
1283 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки