Футболисти от Висшата лига са дали положителни проби за допинг

      Публикувано на Sunday, 28 July , 2019      196 Прегледа     
Футболисти от Висшата лига са дали положителни проби за допинг

  • Футбол

Единадесет футболисти от Висшата лига са дали положителни проби за забранени вещества по време на миналите сезони в английския шампионат.
Това съобщава вестник “Мирър” в неделното си издание. Според таблоида 16 проби са показали, че играчи са приемали амфетамини, морфин или други забранени субстанции.

Осем от тестовете са проведени през миналия сезон – 2018-19. Други шест през 2017-18, а останалите два са от преди три сезона 2016-17. Според “Мирър” едно от веществата е кортикостероид, като се твърди за триамцинолон.

Веществото беше използвано от колоездача сър Брадли Уигинс през 2011 г.

Играчите във Висшата лига са тествани от Антидопинговата агенция на Великобритания (UKAD). Те обаче са получили позволение да продължат да играят, след като от Футболната асоциация са приели медицинските причини за основателни.

Според докладите, футболистите са взимали тези субстанции с терапевтични цели. Затова няма и наказания.

Не се споменават имената на играчите, нито отборите, за които играят.

Амфетамините могат да се използват като стимуланти, докато морфинът може да повиши работоспособността, защото увеличава прага на болката и издръжливостта на футболистите.

Риталинът, който също е използван от замесените, подпомага концентрацията, но може също да подобри силата при професионалните спортисти.

Етикети:
Категория Футбол | 2019/07/28 последна редакция в 12:18 PM
Източник : Дневник | Снимка : Google
197 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки