„Гардиън“ с тревожни прогнози за децата на Острова

      Публикувано на Friday, 24 December , 2021      1935 Прегледа     
„Гардиън“ с тревожни прогнози за децата на Острова

  • Лондон

Британският вестник „Гардиън“ има днес две тревожни публикации за това как децата ще посрещнат Коледа и зимата.
В резултат на зачестилото напоследък домашно насилие се очаква около 16 000 деца са станат негова жертва, а около 200 000 деца могат да останат бездомни поради невъзможност техните семейства да плащат наемите за жилищата, в които пребивават.

Фондацията „Early Intervention“, която се бори за подобряване на живота на децата, предупреждава, че коледният период може да се окаже изключително стресиращ за семействата, в резултат на което обикновено зачестяват случаите на домашно насилие.

От фондацията призовават министрите да финансират специални служби, които да се заемат с проблема.

По данни на фондацията 3,2% от децата на възраст под 11 години и 2,5% от тези между 11 и 17 години са изложени на домашно насилие по време на двуседмичния празничен период.

От началото на декември случаят с 6-годишния Артър Лабиньо-Хюз шокира страната.

Момчето стана обект на садистична кампания от страна на мащехата му и баща му. Той е бил физически малтретиран, тровен със сол и бил изолиран по 14 часа дневно месеци наред преди да почине.

Благотворителната организация „Shelter“ пък изнесе данни, че 200 000 деца могат да останата бездомни тази зима. „Shelter“ съобщава, че 104 000 семейства, живеещи под наем, са получили известия да напуснат през последния месец, тъй като закъсняват с плащанията на наемите, а 55 000 деца със семействата си вече са изгонени през последните три месеца.

Цитиран е случай с 48-годишна майка на три деца, която трябва да се изнесе до 18 януари, а не може да си намери ново жилище. Освен да се грижи за децата си съответно на 15, 12 и 8 години, майката, която е акушерка по професия, се грижи също целодневно за неин роднина, който е с Паркинсон и деменция.


Етикети:
Категория Лондон | 2021/12/24 последна редакция в 10:43 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
1936 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки