Германец ще надзирава Нова телевизия след Домусчиеви

      Публикувано на Sunday, 24 January , 2021      540 Прегледа     
Германец ще надзирава Нова телевизия след Домусчиеви

  • България

Бивш изпълнителен директор на германската телевизия RTL ще наблюдава медийната група на Нова телевизия след придобиването й от собственика на БТК и “Виваком” – „Юнайтед груп“.
Днес от компанията съобщиха, че са завършили процеса по  придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“.

В съобщението се казва, че “като част от „Юнайтед груп“ дейностите на НБГ ще бъдат супервизирани от бившия изпълнителен директор на RTL – Дирк Геркенс, професионалист с повече от 25 години опит в сферата на телевизията”.

Преди дни Комисията за защита на конкуренцията даде съгласие “Юнайтед груп” да купи телевизията и останалите медии около нея от фирма на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

„Нова Броудкастинг Груп“ се състои от 10 телевизионни канала, включително националната Нова тв, и най-голямата онлайн платформа в България – „Нетинфо“. Също така групата управлява четири радиостанции. Главният изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг заяви: “С радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на „Юнайтед Груп“. България е привлекателен пазар за нас и като част от „Юнайтед Груп“ „Нова Броудкастинг Груп“ ще продължи да надгражда силните си страни.“ Според Боклаг „между „Нова“ и другите наши медийни операции съществува добра съвместимост. Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти.“

Придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“ е в съответствие със стратегията на „Юнайтед Груп“ да притежава  както телекомуникационни, така и медийни компании на пазарите, където оперира, се казва още в съобщението. Медийното подразделение на „Юнайтед Груп“ – „Юнайтед Медиа“, всяка година произвежда повече от 20 000 часа оригинално съдържание и излъчва повече от 30 канала, които са на разположение за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

Със седалище  в Нидерландия, „Юнайтед Груп“ е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Оперираща в осем държави, компанията има близо 10 млн. потребители и 11 хил. служители към края на 2020, съобщават от преслужбата й. От март 2019г. мажоритарен собственик на „Юнайтед Груп“ е BC Patners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.


Етикети:
Категория България | 2021/01/24 последна редакция в 8:00 PM
Източник : Сега | Снимка : Google
541 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки