Начало Свят Германия драматично втвърди тона към Ердоган

Германия драматично втвърди тона към ЕрдоганКатегория Свят | 2017/08/22 at 11:34 AM | 57
Коментари ->> Добави Коментар

Външният министър на Германия Зигмар Габриел обяви, че Берлин и останалата част на Европа трябва да подкрепят “демократично настроеното” мнозинство от турските граждани, които не подкрепят президента Реджеп Тайип Ердоган,

което представлява драматично втвърдяване на позицията на Германия към Анкара, отбелязва “Ройтерс”.Неговите коментари, направени по време на предизборно събитие на неговата Социалдемократическа партия, идват на фона на рязкото влошаване на отношенията между страните съюзнички в НАТО,

след като Ердоган призова турските граждани в Германия да бойкотират основните партии в страната на парламентарните избори през следващия месец.

“Повече от половината от страната е демократично настроена. Те не го подкрепят”, подчертал Габриел по време на предизборно мероприятие в западната провинция Саарланд.

“Смятам, че мнозина в Турция разчитат на Европа и Германия да подкрепят турската демокрация и да не гледат безпомощно”, допълнил Габриел.

Коментарите, които идват след като Ердоган каза на Габиел “да си знае мястото” и определи основните германски партии като “врагове на Турция”, вероятно ще разгневят Турция.

Ердоган обвинява Германия в укриването на организатори на опита за преврат през миналата година в Турция, във връзка с който бяха арестувани 50 хил. души, включително турски граждани, които са граждани на редица европейски държави. Западни политици твърдят, че крутите мерки са предлог за Ердоган да се отърве от опонентите си.

https://news.bg/Етикети: # #

Категория Свят | 2017/08/22 at 11:34 AM
58 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама