Начало Свят Германия ограничи събирането на мигрантски семейства

Германия ограничи събирането на мигрантски семействаКатегория Свят | 2018/02/01 at 1:30 PM | 94
Коментари ->> Добави Коментар

Германските депутати приеха днес закон,

ограничаващ събирането на семействата за бежанците – условие за формирането на коалиционно правителство от консерватори и социалдемократи след месеци следизборна неяснота, предаде Франс прес.Приет с 376 срещу 298 гласа, текстът продължава до 31 юли мораториум от 2016 г. върху събиранията на семейства на мигранти, получили “субсидиарна закрила”.

Такъв временен статут на убежище имат стотици хиляди хора, които не са официално признати за бежанци, по-специално сирийци, бягащи от войната.

От 1 август всеки месец 1000 души ще получават разрешение да имигрират в Германия с цел събиране на семействата. Тази квота няма да включва “спешните случаи”.

Консерваторите на канцлерката Ангела Меркел настояваха първоначално да бъде замразено изцяло събирането на мигрантски семейства, а социалдемократите – за повече благосклонност към тях, напомня АФП.Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/02/01 at 1:30 PM
95 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТА | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама