Начало Свят Германски министър обвини ЕС за тона към източните страни в спора за мигрантите

Германски министър обвини ЕС за тона към източните страни в спора за мигрантитеКатегория Свят | 2018/03/19 at 11:00 AM | 121
Коментари ->> Добави Коментар

Hовият германски министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер обвини Европейския съюз, че гледа отвисоко източните страни членки по време на разговорите за разпределяне на мигрантите, предаде “Ройтерс”.Зеехофер изрази тази позиция в интервю за германския в. “Велт ам зонтаг” броени дни след като породи полемика, като каза, че ислямът не принадлежи на Германия.

Бившият премиер на Бавария, член на Християнсоциалния съюз, който е съюзник на консерваторите на Меркел, иска да покаже, че неговата партия е твърда по въпроса за злоупотребите в сферата на миграцията в навечерието на провинциалните избори.

Така той очаква да си върне гласовете, отишли при “Алтернатива за Германия” на федералните избори през миналия септември.

Зеехофер призова за продължителен германски граничен контрол, тъй като ЕС не е способен да защитава външните си граници.

Той разкритикува Европейската комисия за нейния поучаващ тон спрямо страните от Източна Европа, отказали да приемат кандидати за убежище по схемата за тяхното разпределение на квотен принцип в съюза. Според Зеехофер подобно поведение е контрапродуктивно. Той припомни, че всяка страна си има своята гордост.

Зеехофер призова ЕС да престане да взима решения през главите на страните членки. Той каза, че често пъти еврокомисията гледа страните членки отвисоко.

“Трябва да вложим повече енергия в диалога за разпределянето на бежанците. Ако ние продължим да преговаряме търпеливо, мнозинството от страните ще го подкрепят”, допълни министърът.

Зеехофер каза, че другите страни могат да дадат своя принос по други начини, като изпращат повече персонал за европейската гранична служба или като допринасят за съвместните гранични патрули.

Изявленията на Зеехофер може да засилят напрежението в голямата коалиция на Меркел със социалдемократите.

Йоханес Кар, член на парламента и говорител на консервативното крило сред социалдемократите, обвини вече Зеехофер, че използва новия си пост за водене на кампания за изборите в Бавария.Етикети: # #

Категория Свят | 2018/03/19 at 11:00 AM
122 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама