Глобите за неподаден Tax Return

      Публикувано на Sunday, 6 January , 2019      1530 Прегледа     
Глобите за неподаден Tax Return

  • Полезно

Струмен Паунов
07786 967299

Alex Development

www.alexdevelopment.co.uk

Няколко души звъняха вече в офиса с въпрос какви са тези глоби, които получават от HMRC.

Първо искам да успокоя клиентите на компанията ни, никой от вас няма да има глоба ако подаде навреме данъчната декларация.

Напомням сроковете- на хартия до 31 октомври , с кодове- до 31 януари следващата година. За клиентите на компанията ни важи втория срок, защото 100% всички имат кодове за подаване онлайн. А дали ще подадат на време- всеки си решава сам, ние ще ги подсетим няколко пъти с sms, всеки ще си реши сам как да постъпи.

За един ден закъснение глобата е 100 лири, за всеки следващ ден след третия месец забава е по 10 лири на ден, или за 3 месеца глобата става 100+ 90×10 лири=1000 лири.

Един човек донесе глоба за 856 паунда, това очаква всеки, който си мисли, че подаването на данъчна декларация навреме в UK не се отнася за него. Единственото което го посъветвах беше да си подаде по най-бързия начин декларацията, за да спре трупането по 10 лири на ден глоби след третия месец на неподаване. След това, ако има законно основание, може да се обжалва глобата.

Явно такива случаи вече ще са ежедневие, като знам българите колко са инертни за документи и срокове.

Всеки да си избира как да постъпва- да подава декларацията си навреме или да се прави на глух заек.

 


Етикети:
Категория Полезно | 2019/01/06 последна редакция в 12:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1531 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки