Начало България Голяма част от републиканските пътища в страната са в лошо състояние

Голяма част от републиканските пътища в страната са в лошо състояние

Категория България | 2018/03/20 at 3:30 PM | 35
Коментари ->> Добави Коментар

В Ямболска област от общо 636 километра републикански пътища почти 200 километра са в лошо състояние.

С най-голяма нужда от ремонт са отсечките между селата Калчево, Победа и Челник, от Ямбол за селата Роза и Ботево, между селата Стефан Караджово и Кошудере в община Стралджа, където миналата есен е започнал ремонт.Пътят от Елхово за село Пчела също плаче за ремонт, особено мостът в този участък. Наложителен е и ремонтът на източния обходен път на Ямбол.

В Габровска област проблемните пътни участъци са много.

Всекидневно шофьорите се възмущават заради зейналите дупки по улиците в града. Ето какво мислят за пътищата в района жителите на Габрово: “Наистина сега ремонтират пътя Габрово – Севлиево, но не биваше още есента да го изтържат. В момента е ужасно. Започнаха да работят, но цяла зима и цяла есен карахме по дупки”. “Поне да направят главните пътища. То е ясно, че няма да правят пътищата по селата”.

В област Кюстендил с проблемен асфалт са два участъка от пътя за София – при планинското село Цървеняно.

От години при всеки валеж там стават катастрофи с жертви и пострадали. С най-много дупки е пътят на изхода на Кюстендил в посока село Пиперков чифлик. Наложително е там да се направи ремонт още тази пролет.

Във Великотърновска област много дупки са се отворили по главния път за Русе, проблемни участъци има и по пътя София – Варна.

Шофьори коментират, че състоянието на цялата републиканска пътна мрежа в общините Павликени и Стражица е критично. Там местните хора готвят протести през април. По данни на Областното пътно управление в лошо състояние е над 40 на сто от републиканската пътна мрежа в област Велико Търново. За ремонт са двата тунела по главния път Русе – Свиленград, които чакат държавно финансиране.

От години съоръженията са без осветление и от тях падат парчета мазилка върху пътното платно. “По селата са най-разбитите пътища и по покрайнините на Велико Търново. Улица “Опълченска“, която води към Самоводене, е една от разбитите”, казват шофьори от Велико Търново.

Пътната агенция постоянно кърпи дупките по доста износените настилки, които имаме след снеговалежи и при замръзвания. Това подчерта в интервю за програма “Хоризонт” Дончо Атанасов от АПИ:

“С приоритет са автомагистралите, първи и втори клас пътища. През април започваме масирано да изкъртваме всички дупки, които са отворени, по републиканската пътна мрежа. Няма да забравим и третокласната пътна мрежа. Успоредно с това тази година ще ремонтираме около 600 километра третокласна пътна мрежа основно в Северна България”.

Етикети: # # # #
Категория България | 2018/03/20 at 3:30 PM
36 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БНР | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама