Начало Любопитно Google Maps вече ни препоръчва кога да тръгнем на път

Google Maps вече ни препоръчва кога да тръгнем на път

Категория Любопитно | 2018/02/08 at 5:00 PM | 33
Коментари ->> Добави Коментар

Навигационното приложение Google Maps предлага нова екстра, която ще ни помогне да планираме по-добре пътуванията си, съобщава технологичният блог nixanbal.com.

При избиране на маршрут по картите Google вече може да ни посъветва кое е най-подходящото време за тръгване по него.

Когато търсите в Google Maps и проверите детайли за маршрута до избраната дестинация,приложението ще ви покаже допълнителна информация с времевия диапазон, в който е най-добре да тръгнете – най-добре от гледна точка на вариант за най-бързо стигане до крайната цел и избягване на задръстванията.

Новата функция работи съвсем лесно, стига вече да е налична в устройствата. Достатъчно е да въведете дестинацията, след това да докоснете Get Directions.

Вместо да стартирате незабавно, трябва да прокарате пръст нагоре, за да влезете в подробностите за маршрута. Най-отгоре излиза графика, показваща нивата на трафик в 30-минутни интервали. Изпъква ли в червено, това е сигурен знак за неблагоприятни условия.

Това, разбира се, ще бъде полезна екстра, когато имаме възможност да потеглим в желано от нас време, а не сме задължени да спазваме график.

Новата функционалност засега се предлага само за Google Maps под Android.

Етикети: #
Категория Любопитно | 2018/02/08 at 5:00 PM
34 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама