Гордън Браун: Без реформи Великобритания ще се превърне в провалена държава

      Публикувано на Tuesday, 26 January , 2021      868 Прегледа     
Гордън Браун: Без реформи Великобритания ще се превърне в провалена държава

  • Лондон

Ако във Великобритания не се проведат фундаментални реформи, страната може лесно да се превърне в провалена държава.
Това коментира бившият британски премиер Гордън Браун, цитиран от Ройтерс.

Много хора на Острова са изгубили вяра в начина, по който страната се управлява, и смятат, че властта се концентрира върху собствения си интерес, посочва Браун.

„Смятам, че в момента трябва да избираме да имаме реформирана държава или провалена държава“, пише Браун в свой коментар за в. Daily Telegraph. Той предупреждава, че недоволството на Шотландия е толкова голямо, че това може да сложи край на Обединеното кралство.

„Дали някой в Лондон е помислил за това – обичаен въпрос, който хората си задават и който разкрива гнева на общностите, смятащи, че са забравени, невидими“, посочва Браун.

„Заплахата от Covid-19, национализмът и несигурността как точно „Глобална Британия“ след Brexit ще изглежда, Великобритания спешно трябва да преоткрие какво я обединява и какво я разделя, а управлението – да се реформира“, пише още бившият британски премиер.

„Нито една държава не може да постигне национална интеграция без политическо включване. Властта трябва да започне да се поучава от страни като Австралия, Канада, Германия и Америка“, казва Гордън Браун.

Продължаващата вече пет години Brexit криза и коронакризата отслабиха британската икономика и засилиха разделението между Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, които заедно представляват икономика за 3 трлн. долара, коментира Ройтерс.


Етикети:
Категория Лондон | 2021/01/26 последна редакция в 10:00 AM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
869 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки