Грешно ли е да се допускат грешки?

      Публикувано на Wednesday, 11 October , 2017      0 Прегледа      Коментари Добави коментар
Реклама
Грешно ли е да се допускат грешки?

  • BG Лондон

Всички хора правят грешки, при това не рядко. Ако не правите, то вероятно сте потънали в зоната си на комфорт и не предриемате нищо ново, което пък също е вид грешка.

Методът проба- грешка е най- добрият начин  да научите уроците на живота и да израстете като личност. Грешките са пътя към велики идеи и иновации. Грешейки, човек се мотивира да излезе от своята зона на комфорт и да открие чудесата, които се намират извън нея. Грешките не са провали, те са просто начин за елиминиране на пътищата, които не водят до успех и всъщност всяка грешка ви приближават все повече до крайната цел- успеха.

Днешният лидер умее да вдъхновява, да бъде отговорен както за успехите, така и за провалите.

На него може да му се има доверие, защото той се грижи за благото на всички. С такъв лидер на чело на компанията се работи С него, а не ЗА него. Добрите лидери са професионалисти, но са и хора. Те показват искрената си радост от успеха на компанията, както и са доволни от качествената работа на подчинените. Но те показват и искрено разочарование от неизпълнени цели- първо от себе си, после и от екипа.

Освен това добрите лидери не изпитват страх от грешки– нито техни, нито на екипа. Нормално е повечето мениджъри да се страхуват от грешки от страна на екипа, защото това обикновено струва пари и евентуално изгубени клиенти. Има обаче начин рисковете при грешки да бъдат минимизирани.

Разковничето е това да съумеете да установите къде (в кой отдел или в кое производство например) е най- допустимо да се правят грешки, къде грешките ще имат най- маловажни последствия. Ето това място може да стане вашата лаборатория за грешки, вашето място за директни уроци.

Втората стъпка след идентифицирането на  зона е комуникирането към служителите, че в тази компания е напълно ОК да се направи грешка, стига тя да е невинна и да е в резултат на опитите им да си свършат по- добре работата, а не от мързел или недоглеждане например. Друго важно правило е да стане ясно, че една грешка може да бъде повторена 1, най- много 2 пъти, но не и повече. Освен това е добре да въведете принципа на екипната работа- при първа грешка- целия екип помага за нейното оправяне и за покриване на щетите, при 2 и повече грешки обаче отговорността остава изцяло за индивида, който я е допуснал.

Добрите лидери позволяват на служителите си да грешат, но добрите служители са тези, които успяват да се поучат от грешките си, да ги поправят и да се погрижат те да не се случват отново.

Учат се от тях

Добрите професионалисти осъзнават кога са допуснали грешка и вместо да започват с оправдания и да изтъкват защо и по чия вина е допусната грешката, те предпочитат да анализират ситуацията обективно и да признаят грешката си, ако има такава.

Поправят грешки

Добрите служители знаят как да поправят грешките си и имат желание да го направят. Те предварително са имали план Б в случай на грешка и след неприятната ситуация успяват да задвижат резервния план и да поправят последствията от допуснатата грешка.

Вземат превантивни мерки

Истинският професионалист знае какво е риск мениджмънт и веднъж допуснал определена грешка, знае какво трябва да се направи, за да се избегне повтарянето й. Документирането на грешката и на стъпките за нейното избягване е отговорност както на служителите, така и на техните лидери и е от особено голямо значение за бъдещето на всяка компания.

Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/10/11 последна редакция в 6:00 AM
Източник : | Снимка :
1 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Хари Потър е най-четената книга във Великобритания
Лондон Новини от Лондон

Хари Потър е най-четената книга във Великобритания

Излезе ново проучване за най-четените книги във Великобритания, което показва, че Хари Потър все още остава любимия герой…

Какво да правим, ако катастрофираме в Обединеното кралство?

Как да си сменя BG c UK шофьoрска книжка в Лондон

Искам да вляза с колата си в UК

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков България

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков

От Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) поискаха от съда конфискация на имущество на бившия икономически и енергиен министър в кабинета “Борисов-1”…

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват България

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват

Очакват се и днес заявени протести срещу горивата и ниския жизнения стандарт в България, съобщава БНР. Снощи до 21…

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон България

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон

“На този етап не се очаква ново повишение на цената на топлинната енергия през зимата”, каза председател на…

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона България

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона

Призовавам протестиращите да спазват закона, да не влизат в провокация с полицията, да изпълняват полицейските разпореждания. Това заяви…

Спонсорирани публикации

BGM TV

Популярно в BGM TV

Take a tour of U2’s ground-breaking stage – BBC News

143 Прегледа

U2’s Experience and Innocence tour features a double-sided, 30 metre-long LED video screen, which the band can climb…

Последно добавени в BGM TV

23 Прегледа

London’s Tallest Buildings

Кино

Най новото от филмовия свят, трейлъри, кино ревюта

Лайфстайл

Категория новини Интересни лайфстайл събития, шоу, шоу звезди

Любопитно

Категория новини Любопитно

Спорт

Категория новини Спорт

Здраве

Категория новини Здраве