Гърция затегна още мерките за влизане в страната

      Публикувано на Wednesday, 11 November , 2020      756 Прегледа     
Гърция затегна още мерките за влизане в страната

  • Свят

Гърция затегна допълнително мерките за влизане в страната. Причината е високият процент на заразяване с коронавирус в пограничните райони. Националната карантина в страната продължава до 30 ноември.
Допускането на чужденци през граничния пункт „Кулата – Промахон“ е възможно само при необходимост.

Случаите в които е позволено преминаването на границата е при бизнес срещи, собственост на имот, здравословни причини, което се доказва с официални документи.

Остава също задължението да се представи отрицателен тест за коронавирус и адресен код. От днес дори на излизане от страната се изисква  адресен код, попълнен ден преди отпътуване.

За движение вътре в страната също се изисква документ за посоката и място на пребиваване.

Вътрешни полети се извършват само при необходимост и специални случаи.

Промените в пропускателния режим са свързани с наложената карантина в страната, валидна до 30 ноември.

Няма промяна в изискванията  за движението на товарните автомобили. Заместник областният управител на Серес заяви пред медиите, че в последните месеци се забелязва силен трафик на стоки и в двете посоки от пристанище Солун към България.


Етикети:
Категория Свят | 2020/11/11 последна редакция в 4:59 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
757 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки