Гръцкият президент Прокопис Павлопулос отправи остри думи към правителството в Скопие

      Публикувано на Monday, 14 May , 2018      17 Прегледа      Коментари Добави коментар
Гръцкият президент Прокопис Павлопулос отправи остри думи към правителството в Скопие

  • Свят

Гръцкият президент Прокопис Павлопулос отправи остри думи към правителството в Скопие, което не е проявило “европейска съпричастност” към съдбата на бежанците.

Гръцкият държавен глава изрази категорична позиция – необходима е промяна на конституцията на съседната страна, за да бъде приета в Евросъюза.

Атина няма да отстъпи от условията, представени пред Скопие за споразумение за името.

“Край на компромисите”, коментират журналисти и депутати изказването на президента Прокопис Павлопулос, в което той посочи единствения път за влизане на Скопие в НАТО и Евросъюза:

“Ние искаме да се намери решение на спора със Скопие. Но според това решение името, което ще се избере, трябва да се свързва задължително с гаранции, които напълно изключват прояви на иредентизъм. И второ – налага се промяна на конституцията, защото каквото и споразумение да постигнем, то ще противоречи на основния закон на съседната държава.”

Гръцкият държавен глава критикува и политиката на Скопие по отношение на мигрантите и кризата с лагера в Идумени на границата.

Президентът каза, че дори и в период, когато съседната балканска държава е пред вратата на Европейския съюз, те не са проявили европейски дух и съчувствие към бежанците.

В медиите се появиха много коментари след изказването на президента, че на срещата след три дни между премиерите Ципрас и Заев в София няма да се постигне очакваното вече 25 години споразумение по спора за името.

Етикети:
Категория Свят | 2018/05/14 последна редакция в 3:20 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
18 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки