„Хийтроу“ и „Гетуик“ са най-големите данъкоплатци в бизнес имотите на Острова

      Публикувано на Tuesday, 9 June , 2020      1826 Прегледа     
„Хийтроу“ и „Гетуик“ са най-големите данъкоплатци в бизнес имотите на Острова

  • Лондон

Британските летища „Хийтроу“ и „Гетуик“ оглавяват списъка с най-големите данъкоплатци в областта а бизнес имотите в Англия и Уелс,
въпреки че коронавирусната пандемия засяга тежко авиационната индустрия, предава Bloomberg.

Най-голямото летище в Лондон трябва да плати данъци от 113,2 млн. паунда (140,3 млн. долара) през тази данъчна година, въпреки че броят на пътниците е намалял с 97% през април, показва публикуван в понеделник доклад от консултантската компания в областта на бизнес имотите Altus Group.

Данъците, които трябва да плати „Гетуик“, възлизат на 29,2 млн. паунда, въпреки че British Airways сигнализира, че се готви да ограничи операциите си, а Virgin Atlantic Airways напуска летището.

Новата централа на Goldman Sachs в Европа е поставена на трето място в класацията за Лондон, като изпреварва офисите на HSBC Holdings в Canary Wharf, които заемат четвърто място.

Това се случва, след като правителството обяви данъчни ваканции за търговците на дребно, включително луксозни универсални магазини като Selfridges и Harrods, които в противен случай щяха да заемат трето и четвърто място в британската столица, сочи докладът на Altus.

Британското правителство обеща да преразгледа данъчната система за бизнеса, която определя налозите въз основа на стойността на бизнес имотите.

Търговците на дребно, които използват физически магазини, отдавна твърдят, че системата е от полза за онлайн конкуренти, които оперират от по-евтини складове, а редките преоценки забавят приспособяването към бързите промени на имотния пазар, които може да бъдат предизвикани от събития като епидемията от вируса.

„Тази година са направени десетки хиляди оспорвания на данъчните задължения въз основа на материална промяна в обстоятелствата заради коронавирусната криза“, коментира в имейл Робърт Хейтън, ръководител на отдела за данъците за бизнес имоти във Великобритания в Altus Group.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/06/09 последна редакция в 3:00 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
1827 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки