Хиляди протестираха в Лондон срещу ваксините и нов закон за полицията

      Публикувано на Sunday, 30 May , 2021      321 Прегледа     
Хиляди протестираха в Лондон срещу ваксините и нов закон за полицията

  • Лондон

Хиляди се събраха в централен Лондон на два протеста.
Единият срещу закона за полицията и престъпността и другият срещу масовото ваксиниране и локдауните.

Стотици се събраха на “Ръсел Скеуър“, за да протестират срещу закона за полицията и престъпността, който предвижда определяне на начален и краен час на протестите и ограничаване на възможностите за шумно изразяване на участиниците.

Според новите разпоредби онези, които повреждат паметници могат да получават затворнически присъди до 10 години.

Законът освен това дава по-големи правомощия на полицията да спира и претърсва граждани. Целта на закона е да се спре окупирането на обществени места и привързването към мостове, сгради или паметници. Подобен протест се провежда и в Бристол, 13-и поред, където преди два месеца се стигна до сблъсъци с полицията, припомня.

Доста по-многолюден бе другият протест, който е срещу ваксините и локдауните и се провежда на площада пред парламента.

Протестиращите скандираха, че “пандемията е измама”, а някои издигнаха плакати с надпис “Тялото е мое, изборът е мой”. Други протестираха срещу идеята за ваксинационни паспорти. И двата протеста са под формата на шествия, които на моменти се преплитаха.

Полицията не съобщи за инциденти. Според “Дейли експрес” обаче в района на Стратфорд се е стигнало до сблъсъци на протестиращи и полиция.


Етикети:
Категория Лондон | 2021/05/30 последна редакция в 5:20 PM
Източник : BG on Air | Снимка : Google
322 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки