Илон Мъск вече е третият най-богат човек в света

      Публикувано на Tuesday, 18 May , 2021      687 Прегледа     
Илон Мъск вече е третият най-богат човек в света

  • Лайф

Предприемачът Илон Мъск вече е на трето място в списъка на най-богатите хора в света на агенция Bloomberg.
Състоянието на Мъск падна на фона на спад в стойността на компанията Tesla, която той ръководи.

Според Bloomberg състоянието на Мъск е паднало до 160,6 млрд. долара до понеделник вечерта.

Така Бернар Арно, главен изпълнителен директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), със състояние от 161 долара, го изпревари в битката за второто място в рейтинга.

Първата позиция в списъка се държи уверено със 190 млрд. долара от ръководителя на корпорацията Amazon Джеф Безос. Агенцията подчертава, че състоянието на Мъск намалява на фона на спадащите акции на производителя на електрически автомобили Tesla.

Според изчисленията на Bloomberg през последните два месеца капитализацията на компанията е спаднала с почти 20% поради липсата на запаси от полупроводници, както и поради силната конкуренция от страна на производителите на автомобили, които работят с гориво.

Мъск за първи път се изкачи на първо място в класацията на милиардерите на Bloomberg през януари тази година, тъй като акциите на Tesla се повишиха с повече от 750% през годината.

Тогава състоянието на предприемача се оценяваше на 184 млрд. долара, а по-късно нарасна до 190 млрд. долара. В края на февруари той пада на втория ред в рейтинга, изпреварен от Безос.


Етикети:
Категория Лайф | 2021/05/18 последна редакция в 8:00 PM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
688 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки