Има значение кога ще заминете да работите в Англия

      Публикувано на Sunday, 8 October , 2017      3456 Прегледа     
Има значение кога ще заминете да работите в Англия

  • BG Лондон

Може би, когато заминавате да работите в чужбина не гледате точно кой сезон е , но все пак ако уцелите точния момент това ще повлияе благоприятно на бъдещата ви работа.

В зависимост от това към коя индустрия сте се насочили трябва точно да определите сезона на вашето заминаване, за да имате успех и да започнете желаната работа.
Днес ще представим сведения за всяко едно тримесечие на годината и по този начин ще се опитаме да ви разясним динамиката на трудовия пазар. По точно ще говорим за набирането на сезонни работници от агенциите и техните работодатели.

Първото тримесечие е по време на новогодишните празници

Много вероятно е да ви вземат на работа, когато всички останали хора са в отпуска, защото факторите за наемането на работници не са тясно свързани помежду си. Може би ще си намерите работа точно след годишните празници или края на лятото. Ако се свържете с работодател през януари, февруари или септември, октомври имате голям шанс да бъдете наети на нова работа.

Можем да твърдим, че първото тримесечие е много силен период за наемане на нови работници. По това време на годината в повечето случаи търсенето на служители се увеличава и това може да бъде вашия шанс за започване на нова работа, а защо не и на по-високо ниво с по-добро заплащане. Думите на Глен Смит, президент на фирма Precise Strategies са: „Ако в момента работите, но искате да подобрите професионалния си статут, най-добре е да потърсите нови възможности по време на пика в сезона за набиране на персонал”.

Второ тримесечие е свързано с подготовката за лятото

Ако вие сте квалифициран работник в сферата на строителството април и май месец са най-подходящи да отпътувате за Англия и да си потърсите работа. В случай, че разчитате на слънцето и високите температури пролетта е вашия сезон за заминаване в чужбина. Хора, които искат да бъдат наети на работа в сферата на туризма трябва да се възползват от това тримесечие, защото по това време постоянните работници плануват своята отпуска и ще бъде нужен персонал.

Третото тримесечие се свързва с успокоението на работодателите

През месец юли наемането на нови служители значително намалява. През този период могат да се възползват хора, който имат опит в дадена сфера или жени, на които им е приключило майчинството. Работодателите са много по-свободни и ще могат да разгледат и обсъдят много по спокойно кандидатурата ви.

Четвъртото тримесечие е свързано с големия наплив, а след това застоя за наемане на работници

Факт, е че това четвърто тримесечие е най-сложното от всички, защото динамиката за наемането на нов персонал е изключително засилено. За всичко това оказва влияние есента, защото е сезон за наемане на служители, а в по късен етап идват и новогодишните празници. Все пак декември месец не е подходящ да си търсите нова работа. Няма да пожънете успех, ако през декември търсите нова работа в сферите на информацията, финансовите и бизнес услугите, защото те са извърши своя подбор през второто тримесечие. Трябва да вземем в предвид обаче, че в сравнение с миналото декември не се оказва толкова слаб месец за наемане на работна ръка. Кандидатурите за работа значително намаляват, така че може да ви се усмихне късмета и вие да си намерите нова работа.

Джон Чалинджър, който е генерален директор на фирма Challenger, Gray & Christmas и съдейства на хората да си открият нова работа след като са били съкратени казва: „Изглежда бизнесът не спира по празниците. В момента изглежда няма такова спиране на работата, каквото имаше в миналото”.

Съобразявайте се точно през кое тримесечие е вашия момент за кандидатстване на нова работа, но не оставяйте всичко на случайността, борете се и през слабите сезони, защото никога нищо не се знае.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/10/08 последна редакция в 6:00 AM
Източник : | Снимка :
3457 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки