Има значение кога ще заминете да работите в Англия

      Публикувано на Thursday, 8 December , 2016      3 Прегледа      Коментари Добави коментар
Реклама
Има значение кога ще заминете да работите в Англия

  • BG Лондон

Може би, когато заминавате да работите в чужбина не гледате точно кой сезон е, но все пак ако уцелите точния момент това ще повлияе благоприятно на бъдещата ви работа. В зависимост от това към коя индустрия сте се насочили трябва точно да определите сезона на вашето заминаване, за да имате успех и да започнете желаната работа.

Днес ще представим сведения за всяко едно тримесечие на годината и по този начин ще се опитаме да ви разясним динамиката на трудовия пазар. По точно ще говорим за набирането на сезонни работници от агенциите и техните работодатели.

Първото тримесечие е по време на новогодишните празници

Според Скот Теста, който работи в Нористаун и е главен служител във фирмата Mindbridge Soft ware „Наемането на служители се извършва преди всичко чрез консенсус, а не с друго решение“. Много вероятно е да ви вземат на работа, когато всички останали хора са в отпуска, защото факторите за наемането на работници не са тясно свързани помежду си. Може би ще си намерите работа точно след годишните празници или края на лятото. Ако се свържете с работодател през януари, февруари или септември, октомври имате голям шанс да бъдете наети на нова работа.

Можем да твърдим, че първото тримесечие е много силен период за наемане на нови работници. По това време на годината в повечето случаи търсенето на служители се увеличава и това може да бъде вашия шанс за започване на нова работа, а защо не и на по-високо ниво с по-добро заплащане. Думите на Глен Смит, президент на фирма Precise Strategies са: „Ако в момента работите, но искате да подобрите професионалния си статут, най-добре е да потърсите нови възможности по време на пика в сезона за набиране на персонал”.

Второ тримесечие е свързано с подготовката за лятото

Ако вие сте квалифициран работник в сферата на строителството април и май месец са най-подходящи да отпътувате за Англия и да си потърсите работа. В случай, че разчитате на слънцето и високите температури пролетта е вашия сезон за заминаване в чужбина. Хора, които искат да бъдат наети на работа в сферата на туризма трябва да се възползват от това тримесечие, защото по това време постоянните работници плануват своята отпуска и ще бъде нужен персонал.

Третото тримесечие се свързва с успокоението на работодателите

През месец юли наемането на нови служители значително намалява. През този период могат да се възползват хора, който имат опит в дадена сфера или жени, на които им е приключило майчинството. Работодателите са много по-свободни и ще могат да разгледат и обсъдят много по спокойно кандидатурата ви.

Четвъртото тримесечие е свързано с големия наплив, а след това застоя за наемане на работници

Факт, е че това четвърто тримесечие е най-сложното от всички, защото динамиката за наемането на нов персонал е изключително засилено. За всичко това оказва влияние есента, защото е сезон за наемане на служители, а в по късен етап идват и новогодишните празници. Все пак декември месец не е подходящ да си търсите нова работа. Няма да пожънете успех, ако през декември търсите нова работа в сферите на информацията, финансовите и бизнес услугите, защото те са извърши своя подбор през второто тримесечие. Трябва да вземем в предвид обаче, че в сравнение с миналото декември не се оказва толкова слаб месец за наемане на работна ръка. Кандидатурите за работа значително намаляват, така че може да ви се усмихне късмета и вие да си намерите нова работа.

Джон Чалинджър, който е генерален директор на фирма Challenger, Gray & Christmas и съдейства на хората да си открият нова работа след като са били съкратени казва: „Изглежда бизнесът не спира по празниците. В момента изглежда няма такова спиране на работата, каквото имаше в миналото”.

Съобразявайте се точно през кое тримесечие е вашия момент за кандидатстване на нова работа, но не оставяйте всичко на случайността, борете се и през слабите сезони, защото никога нищо не се знае.

Етикети:
Категория BG Лондон | 2016/12/08 последна редакция в 9:00 AM
Източник : | Снимка :
4 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Хари Потър е най-четената книга във Великобритания
Лондон Новини от Лондон

Хари Потър е най-четената книга във Великобритания

Излезе ново проучване за най-четените книги във Великобритания, което показва, че Хари Потър все още остава любимия герой…

Какво да правим, ако катастрофираме в Обединеното кралство?

Как да си сменя BG c UK шофьoрска книжка в Лондон

Искам да вляза с колата си в UК

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков България

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков

От Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) поискаха от съда конфискация на имущество на бившия икономически и енергиен министър в кабинета “Борисов-1”…

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват България

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват

Очакват се и днес заявени протести срещу горивата и ниския жизнения стандарт в България, съобщава БНР. Снощи до 21…

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон България

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон

“На този етап не се очаква ново повишение на цената на топлинната енергия през зимата”, каза председател на…

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона България

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона

Призовавам протестиращите да спазват закона, да не влизат в провокация с полицията, да изпълняват полицейските разпореждания. Това заяви…

Спонсорирани публикации

BGM TV

Популярно в BGM TV

Take a tour of U2’s ground-breaking stage – BBC News

143 Прегледа

U2’s Experience and Innocence tour features a double-sided, 30 metre-long LED video screen, which the band can climb…

Последно добавени в BGM TV

23 Прегледа

London’s Tallest Buildings

Кино

Най новото от филмовия свят, трейлъри, кино ревюта

Лайфстайл

Категория новини Интересни лайфстайл събития, шоу, шоу звезди

Любопитно

Категория новини Любопитно

Спорт

Категория новини Спорт

Здраве

Категория новини Здраве