Independent: Повече от половината британци нямат доверие на вероятните наследници на Мей

      Публикувано на Wednesday, 12 June , 2019      182 Прегледа     
Independent: Повече от половината британци нямат доверие на вероятните наследници на Мей

  • Лондон

Основните претенденти за поста британски премиер Борис Джонсън и Майкъл Гоув не вдъхват доверие у мнозинството от жителите на страната, пише The Independent, позовавайки се на скорошно проучване.Освен това според публикацията много британци не харесват нито един от 11-те потенциални наследници на Мей от Консервативната партия.

Главните претенденти за поста ръководител на британското правителство, Борис Джонсън и Майкъл Гоув, не вдъхват доверие на повече от половината от жителите на Обединеното кралство.

За това говорят данните от ново социологическо проучване, проведено от BMG Research по поръчка на The Independent.

Според проучването около 55% нямат доверие на сегашния министър на околната среда, храните и земеделието, Гоув. А 53% са скептични по отношение на потенциалното премиерство на Джонсън, който преди това е бил начело на Министерството на външните работи на Великобритания.

50% не смятат Гоув за силен лидер, 54% се съмняват, че той ще може да изведе страната от Европейския съюз, а 66% не вярват, че той разбира проблемите на обикновените хора. Тези резултати ще добавят главоболие на министъра, който малко преди това призна, че в младостта си многократно е приемал наркотици, смята изданието.

Според проучването Джонсън е най-вероятният наследник на Тереза Мей. С подкрепа от 17%, той заема първо място, изпреварвайки с 4% министъра на вътрешните работи на Великобритания Саджид Джавид.

Едновременно с това 44% обаче признаха, че не смятат Джонсън за силен лидер. Около 48% не мислят, че бившият кмет на Лондон има достатъчна компетентност и ще може да сключи сделка с ЕС. 60% смятат, че политикът не разбира техните проблеми.

Проучването показа, че обществото не познава много от потенциалните наследници на Мей. В същото време повече от половината от анкетираните заявяват, че не харесват нито един от 11 представени кандидати, или просто не са казали кого предпочитат.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/06/12 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Поглед | Снимка : Google
183 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки