Индиец е арестуван на летище “София” след извънредно кацане на “Еър Франс”

      Публикувано на Saturday, 6 March , 2021      1051 Прегледа     
Индиец е арестуван на летище “София” след извънредно кацане на “Еър Франс”


Индиец беше арестуван на летище София, след извънредно кацане на самолет на “Еър Франс“, летящ от Париж за Делхи. Мъжът се опитал да нахлуе в пилотската кабина, но бил обезвреден.
Пътникът е бил обезвреден в самолета. Вследствие на това полетът на френската авиокомпания “Ер Франс” е кацнал извънредно на летище София.

Там служители на “Гранична полиция” са задържали индийския гражданин. Изясняват се мотивите за поведението му.

Още от началото на полета индиецът се е държал агресивно. Той се е карал с другите пътници в самолета и е нападнал човек от екипажа.

Това обясни градският прокурор на София Илияна Кирилова:

“Същият се е държал арогантно, като е осъществил нападение над стюард, блъскал е по врата на командира на екипажа, което е принудило командирът на екипажа да поиска да кацне на летище София. До настоящия момент са разпитани свидетели. Лицето е привлечено в качеството на обвиняем, като му е осигурен преводач, служебен защитник и представители на Индийското посолство. Повдигнато му е обвинение. Задържан е за 72 часа”.

Към момента следователи изясняват причините за поведението на индийския гражданин.

Ивайло Ангелов от Националната следствена служба каза, че нито може да потвърди, нито да отхвърли категорично версията тероризъм:

“Не се държи много адекватно в мястото за задържане. Разговорите, които сме провеждали с него, водят до извод, че разбира за какво става въпрос”.


Етикети:
Категория България | 2021/03/06 последна редакция в 6:54 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
1052 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки