Начало Лондон Индустриалното производство във Великобритания стартира годината с ръст

Индустриалното производство във Великобритания стартира годината с ръстКатегория Лондон | 2018/03/26 at 8:38 AM | 79
Коментари ->> Добави Коментар

Британското индустриално пространство стартира 2018 г. с бърз темп, но спадът в строителния сектор се задълбочава, сочат нови данни от петък, което предполага,че икономиката на Великобритания продължава да се движи бавно преди Brexit, съобщава Ройтерс.

Великобритания се превърна от най-бързо разрастващата се икономика в Г7 в най-бавно растящата страна през миналата година, след като вотът за Brexit натежа върху разходите на домакинствата и инвестициите на компаниите.

Заводското производство, което бе светъл лъч за Великобритания благодарение на силната глобална икономика,

се е разширило само с 0,1% на месечна база през януари след ръст от 0,3% през декември, съобщава Националната статистическа служба.

Това е малко под консенсусната оценка в анкета на Ройтерс сред икономисти, която сочеше увеличение от 0,2%.
Въпреки това януари бележи девети пореден месец на ръст за заводското производство на месечна база – най-дългият от поне 50 години, когато започват да се следят данните.

Като цяло обаче инерцията се забавя. През трите месеца до края на януари производството на заводите се е увеличило с 0,9% – най-слабият темп от средата на 2017 г.

Строителното производство обаче се е сринало с 3,4% на месечна база през януари спрямо ръст от 1,6% през декември. Това е най-голямото понижение от юни 2012 г. и е под всяка прогноза в анкета на Ройтерс.Етикети: #

Категория Лондон | 2018/03/26 at 8:38 AM
80 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Инвестор | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама