Интересните въпроси за къщата в Барселона

      Публикувано на Tuesday, 25 February , 2020      1571 Прегледа     
Интересните въпроси за къщата в Барселона

  • България

“Къщата в Барселона продължава да е моя. Никой не живее там в момента”.
Борислава Йовчева е живяла там като наемател. Той е закупил къщата преди години за 3 млн. евро с цел инвестиция и винаги я е отдавал под наем през брокерска фирма.

Преди да купи имота сам е поискал да се направи проверка за произхода на средствата му.

Това представлява смесица от пряка реч и преразказ на в. “24 часа”, пред който говори Александър Чаушев – едно от главните лица в скандала “Къща в Барселона”, в който влезе премиерът Бойко Борисов.

Чаушев е човекът, който и преди 2 години обяви пред Сашо Диков следното:

“Собствеността на къщата в Барселона е моя. Всичко е законно и по най-перфектния начин е направено. Гарантирам, че са платени данъците и няма престъпление. Платил съм си всяка една стотинка”.

1. И тогава, и сега обаче има няколко въпроса, които или не биват задавани, или на които г-н Чаушев не изглежда да мисли и да отговаря. Те са следните:

2. Г-н Чаушев, кой точно е собственик на имота според официалните документи – Вие, като физическо лице, или фирма Numin Invest?

3. Вие ли собственик на Numin Invest и под каква форма – едноличен или мажоритарен, в съдружие с други лица, а може би просто съдружник, без мажоритарен дял?

4. Кой е управител на Numin Invest, когато е купен имотът? Борислава Йовчева ли е или баща и? Или и двамата?

5. Имотът апортна вноска ли е в капитала на Numin Invest?

6. Ако имотът е апортна вноска, как Вие сте купили имотът, ако не сте бил управител на Numin Invest?

7. Като неживущ постоянно в Испания, подавал ли сте декларация 210 (Modelo 210) като собственик на имот? Декларацията е задължителна и касае заплащане на 19% имотен данък.

8. Ако сте живущ постоянно в Испания, подавал ли сте декларация 720 (Modelo 720) за активи, които имате извън испанска територия? Декларацията се попълва с цел борба с данъчните измами и касае активи на стойност над 50 000 евро, без върху тях да се налага испански данък.

Тези въпроси със сигурност хвърлят светлина има ли нещо нередно в къщата в Барселона и кой точно я обитава.

Хвърлят и светлина дали собственикът на имота може да бъде преследван за данъчни нарушения, съответно да бъде разследван за пране на пари и въобще има ли съмнения, за да бъде започнато разследване.

И определено е интересно как би отговорил г-н Чаушев – не пред медиите, а пред тези, които са оправомощени да повдигат обвинения. И в Испания, и в България! п.п.

И за неразбралите – не е срамно някой политик, даже премиер, да си крие любовницата и детето някъде си. Срамно е, та даже престъпно, с какви пари го прави – щото политикът може да е правил смешните движения с любовницата, но народът не е!

Автор: Ивайло Ачев

Етикети:
Категория България | 2020/02/25 последна редакция в 8:40 AM
Източник : Актуално | Снимка : Google
1572 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки